A nagy CSOK-mindentudó, avagy így spóroljon időt!

A nagy CSOK-mindentudó, avagy így spóroljon időt!

Összeszedtük, szerkesztettük, megmutatjuk. Hasznos információk egy posztban, hogy ne kelljen önnek nyomoznia. Dőljön hátra és élvezze a CSOK-ot!

Mivel a történet aránylag hosszabb és összetettebb, így nem másolunk át mindent a releváns helyekről. De megspóroljuk a szörfözés idejét, úgyhogy a gyerekbarát kapcsolatban élők talán könnyebben tájékozódnak az egyelőre gazdag adathalmazokban.

Ami biztos: A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), mint vissza nem térítendő állami támogatás igényelhető 2015. július 1-jét követően.

szocpol-csok-2015-2016

Forrás: m.cdn.blog.hu

Erről bővebben a legautentikusabb forrásnál, a kormany.hu oldalán a Nemzetgazdasági Minisztérium által összeállított 7 oldalas anyagból tájékozódhatunk. Itt kiderül, ki, mennyit és pontosan mire igényelhet. Bár egyelőre nem követi azonnal az oldal naprakészen a változtatásokat, kiindulási alapnak jó lesz.

Ha valamivel rövidebb és kevésbé jogi szöveget akarunk böngészni, a legjobb, ha kiválasztunk egy bankot és megtekintjük a honlapján a vonatkozó információkat. Az FHB Bank látványosan és jól tördelten tálalja a legfontosabb kritériumokat és feltételeket. Érezhető, hogy van tapasztalatuk lakossági ügyintézésben.

Családok Otthonteremtési Kedvezménye „10+10” Családok Otthonteremtési Kedvezménye
Igénylési határidő 2016.01.01-től 2016.01.01-től
Gyermekek minimum száma 1* 3*
Használt lakás vásárlására
Bővítésre
Új lakás vásárlására
Új lakás építésére
Minimum hasznos alapterülete – új lakás vásárlás vagy építés esetén nincs előírás

– használt lakás vásárlása vagy bővítés esetén a gyermekek számától függően, 40m2 felett

– lakás hasznos alapterülete legalább 60m2
– egylakásos lakóépület hasznos alapterülete legalább 90m2
Támogatás mértéke 550.000 – 2.750.000 Ft 10.000.000 Ft, illetve a 10.000.000 Ft és a korábban igénybe vett támogatás különbözeti összege

Ráadásul azonnal segítséget nyújt két kérdésben is. Néhány gombnyomással megtudhatjuk:
– jogosultak vagyunk-e a támogatásra (Szocpol jogosultság ellenőrző kalkulátor)
– majd kiszámolhatjuk annak összegét is (CSOK („szocpol”) kalkulátor)

CSOK_fbpost_1200x630px

Forrás: https://www.fhb.hu

Ennél egyszerűbben már tényleg nem lehet ezt csinálni. Persze amennyiben ön és társa belevág az összeg felvételébe, jobb, ha minél több fórumon elmélyed a dologban. Érdemes több bank kalkulátorait is megnézni, valamint követni a kormany.hu oldalán a híreket. Vagy ami még jobb, figyelni a napi sajtót, ott úgyis azonnal lecsapnak minden vonatkozó hírre, plusz a kiskapukról is beszámolnak. Hát kell ennél több?