Ilyen városban akarunk élni!!!

Ilyen városban akarunk élni!!!

Kanadában jó lehet tengődni. Örökké gyermek lelkű felnőttként végképp. Ugyanis egy-két kreatív tervező elmének hála, Montreál egy terét világító és zenélő köztéri libikókákkal népesítették be.

Az egyébként torontói székhelyű  Lateral Office, valamint CS Design által megálmodott felnőtt méretű játékszerek elképesztő sikernek örvendenek Kanadában. Azon felül, hogy a mozgásra zenélő és sötétben világító libikókák zseniálisan mutatnak, kihozzák a vállalkozó kedvű játszótársakból a gyereket.

A libikókában többek között az a csodás, hogy egyedül nem lehet vele játszani. Muszáj valakivel interakcióba lépni, hogy működjön a dolog (állhatunk persze a közepén és billeghetünk, ha éppen megy, de annak semmi köze az amúgy átélt mini zuhanás-élményekhez). És bár nem gondoljuk, hogy hihetetlen új barátságok szövődtek idegenek között, akik ismeretlenül felültek a játék két végére, azért az meglehet, hogy a szomszédon sikkantgató lányokkal mégis csak szóba elegyedtek a kimérten fel-le ingázó férfiak.

Az Impulse névre hallgató, 30 libikókából álló Luminothérapie díjas alkotáshoz videó installációk is kapcsolódnak. Az élmény a felnőtt játszótéren tehát elég összetett. Az egyetlen szomorúság, hogy az installáció már csak január végig élvezhető. Szóval sietni kell…

lu

lu1

lu2

lu3

lu4

lu5

 

Forrás: quartierdesspectacles.com