Fel a fényhez: a pódium ágy újabb szuper előnyei!

Fel a fényhez: a pódium ágy újabb szuper előnyei!

A pódium ágy kapcsán már áradoztunk, sőt, egy alkalommal már egy hazai eladó lakás kapcsán is belebotlottunk a dizájn jelenségbe. A jelenség iránti rajongásunknak több oka is van, a tárolás mellett a fekhely nyílászárókkal való viszonya a legfontosabb.

Pódium ágy alapvetés: kis térben nagy tárolás

 

A pódium ágy jelensége elsősorban a tárolás miatt kezdte felütni fejét a lakberendezés világában. A kisebb alapterületű otthonok kapcsán tudjuk, hogy minden négyzetcentiméter számít. Így aztán az “ágya alá dugdosott holmik” igényes verziójára sokan rákaptak.

 

Fény, fény, fény!

 

A szokásoshoz képest megemelt alvó felület azonban nem csak tárolási szempontból izgalmas. Az ablak magasságába kerülő matracok mind a kilátás és térérzékelés, mind a fénymennyiség kapcsán fontosak. Főleg manapság, amikor már a villanyszámlát is mindenki árgusszemekkel figyeli.

A sötétebb lakások kapcsán kifejezetten nagy segítség lehet a megemelt szint, de általánosságban véve nagyszerű érzés az ágyból másra látni, mint derékmagasság. Nyilván függ a dolog attól is, hová néz a pódium ágy melletti ablak. Nagy forgalmú függőfolyosó elején például nem biztos, hogy nyerő ötlet a fekhely közszemlére tétele. De már egy intimebb helyre néző (erkély, kert, legfelső emeleti utcafront) nyílászáró kapcsán jól működik a dolog.

 

Hol jön jól még a pódium ágy?

 

Bár az ablak melletti megoldások kifejezetten tetszetősek, azért fal mentén, sőt, akár a tér közepén, amolyan dizájn szigetként is kiváló megoldás lehet, az egyébként saját kezűleg, olcsón is megépíthető a megemelt fekhely. A YouTube-on számos videó segít a kivitelezésben, a raklapos megoldásoktól kezdve a skandináv bútoros hack-eken át a profibb asztalos munkáig.

Már csak a matracot kell lemérni és belőni, hogy azért az ablak is nyitható legyen, ha mellé kerülne a megemelt fekhely. Fontos, hogy az esetleges legurulás veszély miatt körültekintően építsük meg a magunk fészkét. Ha szükséges, tervezzünk peremet a szerkezetbe vagy helyezzünk tárgyakat a matracok mellé.

 

Izgalmas lakások pódium ágy kulcsszóval és anélkül az ingatlanbazar.hu oldalán!