Templomi harangzúgás a Banknegyedben!

Templomi harangzúgás a Banknegyedben!

Beszéljenek a képek a 106 nm-es otthonról, melynek ablakán kinézve ritka látvány tárul a tulajdonosok és vendégeik elé. Mindez egy 150 éves ház 5. emeletén persze! Figyelem: a panoráma nyomokban templomi meglepetést is tartogat! Ennél jobb ébresztőt és kilátást nem talál!

Templomi vonalak, profán ingatlan

 

A “templomi” ingatlan jellemzői

  • Város: Budapest
  • Ár: 119 000 000 Ft
  • Méret: 106 m2
  • Szobák száma: 2
  • Félszobák száma: 1
  • Építés éve: 1870
  • Belmagasság: 310 cm
  • Emelet: 5. emelet
  • Lift: Igen

“Banknegyedben, a Hold utca Alkotmány utcához közeli részén, rendezett, liftes társasház ötödik emeletén 106 nm-es, napfényes, igényesen és teljeskörűen felújított, nagypolgári lakás eladó. A templomi kilátással rendelkező lakás elegáns, napfényes nappaliból, hallból, két hálószobából, háztartási helyiségből, étkezőkonyhából, fürdőből és külön wc-ből áll.”

00

01

01a

01b

02

03

04

További fotók, alaprajz és részletek az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

Na de mit is mutat az a templomi kilátás?

 

Nos, a Budapesti Németajkú Református Egyházközség templomát. A Hold utca és Alkotmány utca szinte sarkánál álló épület történetéről a templom és a vallásos közösség hivatalos honlapján olvashatunk: “A Reformkorban, a 19. sz. második felében, amikor Magyarország számos területen utolérte a fejlett nyugat-európai államokat, ezekből az országokból számos tudós, elszegényedett vállalkozó, értelmiségi vándorolt be országunkba. Többek között ismert németajkú protestáns családok, mint pl a Hagemacher, a Dreher és a Ganz család, akik Németországból, Svájcból, Hollandiából érkeztek, és ez idő tájt nagy befolyással rendelkeztek. Ezen családokból került ki az a kör, mely a Biberauer-Bodoky családdal együtt 1859-ben megalapította az első református gyülekezetet Pesten. 1878-ben a budapesti Hold utcába tervezték az akkoriban nagyon divatos neo-gót stílusú templomépületet. A 20. század viharai ellenére az épület máig fennmaradt. […] 2002. március 3-án, az újra szentelési ünnepség keretében kapta vissza a gyülekezet 57 esztendő után régi-új otthonát. Ekkor szentelték fel a nagyharangot, mely Vilmos császár 1903-ban adományozott, és a II. Világháborúban eltűnt harangját pótolja.”

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?