Balkon, bazsalikom, boldogság! 7 erkély megújító, zöld tipp!

Balkon, bazsalikom, boldogság! 7 erkély megújító, zöld tipp!

Magam részéről a gangon, erkélyen, balkonon tartott “zöldségek” közül leginkább az ehető fűszernövényeket kedvelem, de tény, hogy a puszta látványukért, hersegő zöldjükért és színes virágaikért nevelgetett élőlények is kiváló hatást gyakorolnak a körülöttük lévő térre és emberekre.

Ráadásul akármilyen kicsi felületen is létrehozhatunk oázisokat, mindehhez csak némi kreativitás és persze türelem, gondoskodás szükséges.

A tűzvédelmi előírásokat szem előtt tartva, mi inkább a balkonok és erkélyek felé javasoljuk a terjeszkedést, de azért egy körfolyosón is lehet biztonságosan, és a lakóközösséggel egyetértésben is csodákat tenni.

Íme 7 aprótipp a tavaszi megújulás és kitelepülés jegyében!

1. Műfű, műfű és műfű. Kellemes a talpnak, egészen feldobja a látványt és még olcsó is.

b

 2. A műfüvön túl érdemes a kíváncsi szemek elleni védelmet is stílusosan megoldani.

b1

3. A drága futónövények! Bár kitartó türelem leginkább hozzájuk kell, minden várakozással töltött perc/hónap/év megéri a végeredményt. Karbantartásuk, visszavágásuk nagyon fontos! A képen látható megoldással pedig nem csak árnyas zugot növeszthetünk, de a falat is megkíméljük  a meglehetősen erős, vakolat-evő növénytől. Egy régi fregolira már zseniális növényfal készülhet!

b2

4. Ha van helyünk és nem egy főútra néz a balkon, készítsünk kuckót a növények közé. Élvezik a társaságot!

 

b3

 

5. A csináld magad megoldások, az internetnek hála ma már egyre könnyebben megismerhetőek és megvalósíthatóak. Lehetőleg újrahasznosított anyagokból készítsük el ládáinkat, tárolóinkat! 

b4

 

6. Ó, az a csodás lógatás! Akár magunk elé, akár a rácson kívülre is sok mindent függeszthetünk. Mindig vegyük figyelembe környezetünk adottságait és legyünk tekintettel szomszédainkra!

b8

b5

 

7. Ha a földön nincs hely, használjuk ki a korlátot!

b6