Kecskeméti, klasszicista stílusú kúria felújítva eladó!

Kecskeméti, klasszicista stílusú kúria felújítva eladó!

Zöld-sárga színben pompázó, csodálatosan kipofozott, 1940-es években épült kecskeméti kúria keresi-várja új tulajdonosát. Képek és részletek igényeseknek és álmodozóknak!

A kecskeméti kúria részletei

 

“Az 1940-ben klasszicista stílusban épült 523 m2-es elegáns kúria az építtető nemesi család kedvelt pihenőhelye és a társasági élet központja volt. A kecskeméti kúria teljes körű felújítása és modernizálása 2000-ben megtörtént. Kétszárnyú kovácsoltvas kapun keresztül áthaladva érkezünk meg az ősfás angolpark mélyén megbúvó családi kúriához. A klasszicista stílusú ingatlan jellegzetessége a napsárga színű homlokzat, a manzárd tető, a zöld zsalugáterek, az íves ablakok és ajtók, továbbá a teraszra felvezető széles lépcsősor. A bábos korláttal díszített lépcsősoron feljutva a kúria félkör alakú, nagyméretű fedett teraszára jutunk, ahonnan a zöldellő kert látványát élvezhetjük.

A teraszról egy kétszárnyú ajtón keresztül lépünk be a kúria nagyméretű fogadó teremébe, a „bordó-szalonba”. A terem ékességei a márvány kandalló, a stukkókkal díszített mennyezet, a bronz csillárok és falikarok, továbbá a bordó színű bőr ülőbútorok. A bordó-szalonból nyíló könyvtárszoba korhű dekorációja az eredeti cserépkályha, a stukkós mennyezet, a bronz csillár és a neobarokk bútorok. A könyvtárszobából közelíthető meg az egyik földszinti nagyméretű hálószoba, amelyben eredeti cserépkályha található. A hálószobából saját használatú fürdőszoba nyílik, melyben dupla mosdó, fürdőkád és toilette kapott helyet.

A bordó-szalonból juthatunk a másik nagyméretű hálószobába is, melynek berendezését szintén neobarokk stílusú bútorok, a francia falikárpit és a fehér csempékből cserépkályha ritkaság adja. A hálószobából nyílik a belső közlekedő felől is megközelíthető nagyméretű fürdőszoba, melyben zuhanyzó, mosdó és toalett található. A bordó-szalonból az épület hátsó traktusába tovább haladva az ingatlan hátsó kertjére néző közlekedőbe, a belső lépcsőházhoz, továbbá a nagyméretű konyhához érkezünk. A kúria közlekedőjében a terrakotta színű padlóburkolat remek harmóniában áll a mélybordó színű cseresznyefából készült tömörfa belső lépcsősorral. […]”

További részletek és fotók a kecskeméti kúria kapcsán az ingatlanbazar.hu oldalán!