Lakás a Jászainál: egykori főuri rezidencia mutatja be a századforduló pompáját!

Lakás a Jászainál: egykori főuri rezidencia mutatja be a századforduló pompáját!

Egy 157 nm-es, elképesztő ritkaságba botlottunk a Jászai Mari tér közelében. A vételár a ritkaság-faktornak köszönhetően 260 millió forint. Mutatjuk, miért kér ennyit a tulaj! Ámulni fog ön is!

Az ingatlan adatai

  • Ár: 260.000.000 Ft
  • Lakás típusa: Téglalakás
  • Alapterület: 157 nm
  • Szobák száma: 4
  • Félszobák száma: 2
  • Ingatlan állapota: Felújított
  • Fűtés típusa: Elektromos fűtés

Leírás

XIII. kerületben a Jászai Mari tér közelében, 157 nm-es, 4+2 szobás, felújított ingatlan eladó. A lakás azon kevesek egyike, mely eredeti állapotban megmaradt, és mint egykori főuri rezidencia mutatja be a századforduló pompáját. Jelenlegi tulajdonosa teljes körűen felújította szigorúan szem előtt tartva, hogy minden menthető része az eredetivel azonos módon legyen megújítva. Az embernek olyan érzése támad, mintha egy kastély termeiben sétálna, mindezt a belváros közepén. Aki ezt a felbecsülhetetlen eszmei értékű ingatlant tulajdonolhatja, kivételes helyzetben érezheti magát. Korábbi tulajdonosai között volt báró, és színházigazgató is.
03

Az ingatlan 156 nm-es, és tartozik hozzá egy (a házban egyedüliként) egy 6 nm-es erkély is. A lakás egy 30 nm-es hallból (előszoba), egy 6 nm-es konyhából, egy 6 nm-es fürdőszobából, továbbá egy 33 nm-es jelenleg tárgyalóként funkcionáló szobából, egy 31 nm-es dolgozószobából, végezetül egy 54 nm-es szalonból áll. Ebben a szalonban volt régen kialakítva egy kamarazenekarnak helyet adó rész (itt a stukkók is a zenével kapcsolatos motívumokat rejtenek). Az egész lakásban a stukkók restaurátor által felújítottak, a faipari részek, falburkolatok, ablakok, ajtók mind farestaurátor keze munkáját dicsérik. Ennek ellenére az egész lakásban ki lett cserélve az elektromos hálózat, még a mennyezeti csillároknál is. A tölgyfa parketta vadiúj, a klasszikus stílusben lerakott és a legjobb pácokkal (Bona) kezelt burkolat, mely a fürdőszobát leszámítva az egész lakást borítják.

[…] A lakás árába bele tartozik természetesen a 4 műemlék kályha, a csillárok, lámpák, a lakásillatosító rendszer, a karnisok és függönyök, riasztó, kamerarendsze, valamint a tükrökr is. Ezek közül külön érdekesség egy a szalonban lévő, mely egyidős a lakással, és ugyanúgy restaurálva lett a benne található festménnyel együtt, mind a falburkolatok. A lakásban található szintén nagy értékű bútorok tárgyalás alapját képezhetik.
00a
01
02
További számos fotó és részletek az ingatlanbazar.hu oldalán!