Őrület! Van egy ingatlanom! Mit kezdjek vele?

Őrület! Van egy ingatlanom! Mit kezdjek vele?

Nos, ha szeretjük, dőljünk hátra és élvezzük az otthon melegét. Ja, hogy túl nagy? Vagy épp túl kicsi? Éjjeli baglyok vagyunk és túl világos? Esetleg hobby kertészek, ahhoz pedig túl sötét?

Korábban beszéltünk már róla, mik azok az alapvető kérdések, amelyeket első körben érdemes végiggondolni. Most azonban tovább szűkítjük a kört.

Nézzük, mi a teendő, ha el akarjuk adni budapesti ingatlanunkat?

blog1

Miután eldöntöttük, hogy igen, szeretnénk megválni a lakástól/háztól, nézzük, mely kerületben is található? A vásárló kedv ugyanis változó az egyes városrészeken. Ez alapján talán már könnyebben belőhető a reális ár, valamint a célcsoport is.

Nyugalom, nincs semmi vész, ha ingatlanunk kiesik a preferált kerületek mezsgyéjéből! Gondoljuk át, mik a mi környékünk előnyei? Sokszor elsőre triviális dolgok válnak ilyenkor kulcsfontosságúvá. Ne becsüljük le az apróságokat! (Igen, az EU-kompatibilis piros csúszdás játszótér is lehet szempont egy vásárló számára.)

 

Persze a lényeg az ingatlan. A paramétereken kívül az alaprajz lesz mindennek a kulcsa. Ezt a tényt sajnos még mindig sokan szeretik figyelmen kívül hagyni. De HIGYJÜK EL, a helyes kis vonalkás rajz elengedhetetlen egy jó hirdetéshez! (Csak képzeljünk el egy társkereső hirdetést fotó nélkül…Vagy egy önéletrajzot elérhetőség nélkül.)

Nem árt, ha a hirdetés szövege azt is tartalmazza, milyen átalakítás végezhető el az ingatlanban? Melyek a főfalak, amelyek elmozdítása leginkább csak katasztrófához vezet? Melyek viszont azok a válaszfalak, amelyeket bátran kiiktathatunk anélkül, hogy a felső szomszéd a nyakunkba szakadna?

 

LEGYÜNK ŐSZINTÉK! Nem érdemes arra bazírozni, hogy a hirdetés alapján megjelenő érdeklődők az esetlegesen fals információkon boci szemeink miatt túlteszik magukat.

Sötét a lakás? Na és? Amennyi geek, hobby fotós és éjjeli bagoly él ma a fővárosban, ez még akár az előnyünkre is válhat!

Gangra néznek az ablakok? Ugyan már! Sokunk nem bírja az utca zaját, a dübörgő járműveket. Mi ahhoz képest Mari néni a másodikról!

 

KÉSZÍTSÜNK NORMÁLIS FOTÓT! Jó, ez a kitétel minden típusú hirdetésre áll. Nappal szemben fotózni nem szerencsés. Művészkedni szintén. A képek terén is él az iménti intelem, mutassuk meg őszintén mindent, ami fontos. Nem baj, ha hullik a csempe, nem baj, ha karcos a parketta. Van, aki direkt felújítandó ingatlant keres!

 

Az sem baj, ha értelmesen, sőt, szórakoztatóan írjuk meg a hirdetés szövegét. Ha a képekkel és az alaprajzzal “megfogjuk” a figyelmet, nem érdemes a leírással elveszíteni a potenciális vásárlót. A hirdetés végén igen hasznos a lényeget pontokba szedve ÖSSZEFOGLALNI! Hálás lesz érte a rutinosan nézelődő, gyorsan pásztázó szem.