És akkor a kedves érdeklődő le akart vágni egy disznót a kertben…

És akkor a kedves érdeklődő le akart vágni egy disznót a kertben…

Próbálták már meglepni furcsa, esetleg extrém kérésekkel az ingatlanját megtekintő potenciális érdeklődők? Mi a helyes reakció ilyenkor? Vagy netán vásárlói/bérlői oldaról merült fel önben olyan igény, ami meglehetősen szokatlannak tűnt?

Mivel az ingatlanvásárlás általában hosszú távra szól, a döntésben szerepet játszó összes fontos tényező körbejárása tökéletesen érthető. Már a józanész határain belül.

Néhány példa: próbaalvás mellett felmerült már próbafűnyírás is, a vevő ugyanis szerette volna megtapasztalni, hogy fizikailag mennyire képes rendben tartani a megvenni kívánt ház parkosított kertjét. Akadt olyan vevőjelölt, aki egész napra kiült egy telekre, hogy meggyőződhessen róla, valóban csendes-e a környék. Emellett egyre gyakoribb, hogy az új tulajdonos bevizsgáltatja, van-e vízér, vagy Hartmann-vonal a lakásban. Divatos továbbá a feng shui – az ún. kínai térrendezés – elvei szerinti választás is.

Vevőként  – első körben mindenképp – az ingatlanos szakemberrel, értékbecslővel, statikussal legcélravezetőbb bevizsgáltatni az ingatlant, hisz a szakavatott szem olyan rejtett hibákat is észrevehet, amit laikusként – érzelmi alapon szemlélve – nem biztos, hogy meglátnánk.

/Forrás: Openhouse/

Hirdetőként talán érdemes nyitottnak lennünk a boldogító igent ösztönző extra szolgáltatásokkal kapcsolatban, természetesen saját magunk és ingatlanunk biztonságát mindig szem előtt tartva.

Akkor, hozhatjuk azt a malacot?