A lakókocsis életmód előnyei és hátrányai, szőrmentén

A lakókocsis életmód előnyei és hátrányai, szőrmentén
A lakókocsis – illetve mára inkább furgonokban kialakított – életvitelszerű lakhatás hatalmas divatnak örvend. 7 pontba szedtük ennek a különleges, az angolul “van life” néven futó életmódnak az előnyeit és hátrányait.

Lakókocsis előnyök

  • Nem vagy helyhez kötve! – Vagyis tiéd az egész világ! Digitális nomádoknak, fiatal pároknak, felfedezni vágyó nyugdíjasoknak tökéletes lehetőség az ország, Európa, vagy akár a bolygó bejárására.
  • Pénzt spórolhatsz! – Egy alaposan összerakott lakókocsi kiváló alternatíva a drága albérletek helyett. Ráadásul néhány ügyes energiagazdálkodási tippel akár nulla szaldós rezsi is kihozható. Marad tehát az üzemanyag költség. De ha valaki nagyot mer álmodni, elektromos lakókocsi verzió is építhető!
  • Felismered a minimalista életmód szabadságát! – A kevesebb, több, tartja a mondás. A feleslegesen felhalmozott tárgyak korában egy limitált térrel rendelkező “utazó cirkuszban” kétszer is meggondolod, mi az, ami hasznos, funkcionális és mi az, ami csetresz. Jó eséllyel praktikusabban gondolkodsz majd mindenről, ha belevágsz ebbe az életmódba!
  • Fantasztikus emberekkel találkozhatsz! – Bár a magyar néplélek szeret búslakodni és rendszeresen mantrázza az “itt élned, halnod kell” sorokat, a világ felfedezése, mások megismerése nem elvesz, hanem hozzáad az élet és akár a haza szeretéhez is. A lakókocsis életmódnak hála biztos, hogy rengeteg izgalmas emberrel ismerkedhetsz meg, de ha kedved tartja, el is vonulhatsz egy időre egy félreeső zugba!

 

És hátrányok…

 

  • A lakókocsis életmódnak akad még negatív felhangja – Ki tudja, miért, de ezt a “cigányútra induló” járművet néha nem nézik jó szemmel. Előfordulhat, hogy gyökértelen hippinek titulálnak majd. Ilyenkor érdemes gondolatban megölelni a másik embert, aki valószínűleg valamilyen belső bizonytalanság miatt ágál csak mások szabadsága ellen.
  • Csökkenhet a privát szférád – Bár kietlen tájakon is leparkolhatsz, a túléléshez szükséges infrastruktúrának és a kisebb tárolási felületeknek köszönhetően a legtöbb idődet jó eséllyel lakott területek környékén töltöd majd. Ha pedig párban utazol, nehéz lesz külön vonulni egy feszültebb nap után. Mindez persze elkerülhető ha olyan helyekre utazol, ahol a megfelelő éghajlat és a ragadozók hiánya kedvez a szabadban töltött éjszakáknak.
  • A tisztasággal és tisztálkodással meggyűlhet a bajod – Persze mindez a lakókocsis felszereltségeden múlik. De a víz utánpótlás hiányával azért bele futhatsz majd egy-egy elmulasztott fogmosásba, zuhanyba.

Tipp mindenkinek, lakókocsis életmód ide vagy oda!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?