300 Ft-ért (!) vásárolt szemétdombból helyes barlang-lakás!

300 Ft-ért (!) vásárolt szemétdombból helyes barlang-lakás!

1 euróért vett magának otthont egy francia férfi a Loire-völgyében. Alexis Lamoureux-nak jó szeme volt. Meglátta a gyomorforgató káoszban a lehetőséget!

Mielőtt irigykedni kezdenénk, bár a történet szerintünk így is, úgy is népmesés, azért az eleje nem volt egy leányálom. A francia férfi és barátnője 1 euróért jutott hozzá Amboise-ban a barlang lakáshoz (mely egyébként egykoron Alexis déd-nagynényjének tulajdonában volt), de további 25 ezer euróra, azaz kb. 7,4 millió forintra volt szükségük a statikai és szépészeti beavatkozásokra, valamint a közművek beszerelésére.

cav

Mivel nem kaptak hitelt, így a pár 3 éven át a lány apjának éttermében dolgozott, hogy megspórolják a szükséges tőkét. Ezalatt az idő alatt hozzá sem tudtak nyúlni vágyott otthonukhoz. Végül, a munkálatok megkezdése után egy évig tartott a felújítás. A pár azonban egy percig sem bánta meg a befektetést és élvezi új, 2 hálószobás, 2 fürdőszobás barlang lakása előnyeit, melyet az Airbnb-n is megtalálhatunk. Így akár mi magunk is eltölthetünk egy hűvös éjszakát a rendkívül ízlésesen berendezett otthonban, kb. 24 000 Ft/éjszakáért.

cav2

Nos, a foglalások alapján a pár befektetése jó eséllyel gyorsan megtérül. És még otthonra is leltek. 23 évesen megtalálni a tökéletes otthont, saját erőből felújítani és ügyesen értékesíteni: ezt nevezzük mi ingatlanos vénának!

cave-couple1448518547

A ház fejlődéstörténete képekben:

ca

ca4

cav1

ca1

ca2

ca3

ca3a

Forrás: vocative