Hajléktalanok reflektorfényben! Illetve amögött.

Hajléktalanok reflektorfényben! Illetve amögött.

“MIÉRT PONT EZT CSINÁLJUK? MIÉRT PONT EZT NE?”

A korábbi, 8nm-es párizsi lakásról szóló posztunk kapcsán több olvasóban is felmerült a gondolat, bár meglehetősen szűkös élettér alakítható ki ekkora helyen, vannak olyan hátrányos helyzetű emberek, akiket maradéktalanul boldoggá tenne egy ilyen “lyuk” is. Mint hangsúlyoztuk, a 8nm-es átalakítás lényege a bátor, nyitott, kreatív gondolkodás: amit más értéktelennek néz, nekem még lehet hatalmas kincs!

Ezen filozófia mentén születhetett meg a szlovák Design Develop elképesztően jó és hasznos ötlete: a hirdetőtáblák mögé felhúzott otthonok víziója.

Úton-útfélen, városban, külvárosban, vidéken: mindenhol látni hatalmas hirdetőtáblákat. A szlovák csapat 18 nm-es szállásokat alakítana ki a hirdetési felületek mögött. Nem is akárhogy, hiszen a hirdetőtáblák kivilágítását szolgáló áram működtetné az egész házat. A komoly tanulmányokkal és munkával megálmodott átmeneti szállások kora azonban még várat magára, hiszen a projekt megvalósításához támogatók kellenek.

A terveket látva ismét felmerül a kérdés: van olyan, hogy túl kicsi tér? Létezik olyan, hogy felesleges befektetés? De mielőtt válaszolnánk, talán érdemes a szlovák csapat szlogenjét megfontolnunk: “Miért pont ezt csináljuk? Miért pont ezt ne?”

 

haj0

haj1

haj2

haj3

haj4

Print

haj6

Forrás: Design Develop