12 előtte-utána lakásbelső és némi magyarázat

12 előtte-utána lakásbelső és némi magyarázat

Összeszedtünk egy tucat átalakított lakásbelsőt. Mutatunk pár tippet és megmagyarázunk pár trükköt is, amivel ingatlanhirdetésünk sikeresebb lehet. 

A gyűjteményt három csoportra osztottuk, egy-egy témára több példát is kerestünk, nem titkoltan azért, mert nagyon szeretünk ilyen átalakításokat nézegetni.

A témák:

  • Kisebb változások, színek és bútorok hatásai
  • Rend a lelke… – tér érzet kuplerájjal és anélkül
  • Optikai csalások fénnyel, távolsággal és képkivágással

Nézzük akkor sorra:

1, Hatásos eredmények kisebb változtatással

A falak és drapériák színeinek megújítása, valamint a bútorok újragondolása tényleg egészen új távlatokat nyithat. Ezért is mondjuk sokszor: nincs rossz ingatlan. Csak érteni kell hozzá, hogy kihozzuk belőle a legjobbat.

A plafon és a falak eltérő színe teljesen más érzetet kelt, mint az azonos árnyalat kapcsán. 

elo

Az iménti trükk megfordítása: egységesítés, a plafon és a falak, valamint a bútorok teljes kifehérítése, minimális árnyalatokkal és szegély kihúzásokkal. A szőnyeg – bár egy konyhában iszonyatosan nem praktikus – nagyon jól mutat.

elo7A világosítással mindig jól járunk. Ennél a képnél is bevetették az imént említett trükköt. Ilyen ez a műfaj…elo2

A kontrasztos szín ereje. A bal oldali, meleg árnyalat persze nem rossz. De egy jól eltalált sötétebb színnel és növényekkel ugyanolyan barátságosságot sugározhatunk. A fénnyel és beállítással ezúttal is becsapnak kicsit.elo3

Itt nem is értjük teljesen az első megoldást. Annyira kézenfekvő és annyival jobb a második. Ha már van ablak, ne pakoljunk elé! Televíziót amúgy sem lehet hátulról érkező fényben nézni…elo91

 

 

Padlószőnyeg kontra parketta. És ami még fontosabb, egy egészen apró, mégis zseniális húzás: figyeljük meg az ablak feletti kékes-szürke árnyalatú apró részt. Nagyon erős hatás! A festmények, a szőnyeg és a huzatok harmóniája komoly tervező munkáról árulkodik.

elo92

A WC csésze üdítő lecserélésén túl a tárolásra és pakolásra alkalmas felület kézre álló megoldása elég jó húzásnak tűnik. Az olvasnivalóért plusz pont jár. elo9

2. Terek kuplerájban és anélkül.

Az ingatlanhirdetések jelentős hányadában találkozhatunk olyan képekkel, amelyekről nehéz eldönteni, viccnek szánják-e. A személyes holmikon túl sokszor rendetlenség, mosatlan edények halmaza is felbukkan. Sokszor mondtuk már, újra elismételjük: PAKOLJUNK EL! Csak a kép erejéig. Szánjuk rá a dologra azt a pár percet, akár órát. Nagyon megéri.

Komoly különbség, némi átalakítással egybekötve. Most komolyan, nem jobb a jobb oldalra nézni?

elo6

Egy kicsi, de fontos kép. Körülbelül 2 perc pakolással elérhető az “utána” állapot. Ha a hirdetésünkbe a konyhapult így kerül be, az érdeklődő már a saját edényeit képzeli oda. Félsiker!elo4

Ennyi.elo5

3. Optikai tuning

A nappali és esti képek, a természetes és mesterséges fények elképesztő különbséget okoznak. Nyilván egy profi géppel, valamint az ügyesen használt szűrőkkel és effektekkel is rengeteget lehet javítani egy-egy fotón. A cél sose az ámítás legyen. Hanem a figyelemfelkeltés és a vonzó, otthonos érzés megteremtése!

A tér kinyitásán felül láthatjuk, milyen a helyiség nappal és alkonyatkor. Az “előtte” fotón ott hagyott, kivehetetlen dolog a padlón szintén tudatos manipuláció. 

elo8

 

Íme egy eltérő kivágás és napszak. A fényeken kívül ezúttal a teret egyszer közelebbről, egyszer távolabbról, jobb szögből látjuk. A trükközésen felül azért elmondható, a kevesebb több: nagy tereket is meg lehet ölni a zsúfoltsággal. elo1

Bútor nélkül, bútorral. Lényegesen életszerűbb a jobb oldali fotó. Hirdetésbe izgalmas lenne így együtt a kettő, hogy érezze az érdeklődő, mi az alap lehetőség és mit érhet el.

elo93