Mit kell tennünk, ha új lakásba költözünk és a közműveket át kell íratni?

Mit kell tennünk, ha új lakásba költözünk és a közműveket át kell íratni?

A profi ingatlanvásárlók lehet, hogy tudják a választ. Kezdők és bizonytalanok számára itt egy kiváló összeállítás első kézből! Köszönjü a segítséget a MEKH fogyasztóvédelmi kiadványának!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal egy jól átlátható, színes brossúrával kíván segítséget nyújtani közműátírással kapcsolatban minden újdonsült tulajdonosnak és a piacon épp mazsolázóknak. Nekünk sokat segített a kiadvány, amit a tagoltsága és lényegretörése miatt tényleg gyerekjáték megérteni. És ha formanyomtatvány kellene, azt is rögtön le tudunk tölteni! Hát nem pofon egyszerű?

brosLakásvásárlás, lakáscsere vagy  lakásbérlés esetén a villamos energiát, földgázt, távhőt vagy vezetékes vizet fogyasztó személyében bekövetkezett változás bejelentése jogszabályikötelezettség.A vitás ügyek sokszor abból adódnak, hogy az adásvétel, bérbeadás vagy költözés során a fogyasztók megfeledkeznek a változások bejelentéséről a szolgáltató felé.

A „Jelentse be időben! Tájékoztató a felhasználó-változásról” című kiadványunk célja, hogy felhívja a figyelmet a változásbejelentés fontosságára, annak módjára és elmaradásánakkövetkezményeire. Fontos tudni, hogy a bejelentés elmulasztása szerződésszegésnek minősül, amelynek következménye kártérítés, kötbér vagy kikapcsolás is lehet. A MEKH kiadványa egy változásbejelentéshez használható formanyomtatványt is tartalmaz, amely megkönnyíti az ügyintézést.

A MEKH fogyasztóvédelmi kiadványa az alábbi linkre kattintva is elérhető és letölthető!