Olcsó kastélyok Magyarországon 33-36 millióig

Olcsó kastélyok Magyarországon 33-36 millióig

Meglepően sok eladó kastély hever az ingatlanpiacon hazánkban. Megnéztük, mennyi pénzre van szükségünk, ha be akarunk vásárolni ilyesmiből. Nos, spórolni kell…Főleg a felújításra.

Fantasztikus épületekre bukkantunk. Először a legolcsóbb – és talán elsőre nem a legámulatraméltóbb – lehetőségeket mutatjuk be. A kopottas épületekben azonban komoly lehetőségek rejlenek. A “hely szellemeiről” nem is beszélve!

Rétság kistérség, Nagyoroszi, 510 m2, 36.000.000 Ft 

“Az ingatlan – Szlovákiában található Ipolyságnál. Egy régi nemes család Kastélya/Kúriája. Plachy család tulajdona volt. Téglából és homokkőből épült.Az ingatlan tökéletes lehet panzió szálloda, vendéglátó egység üzemeltetésére. Étellift is beépítésre került még az 1900 as években. Ugyan az volt a tervezője, mint a Léván megtalálható Golden Eagle Hotelé .
Az alagsor is lakható, rendkívül világos tágas terek2,7es belmagassággal. A földszint 3,9 es az első emelet 2.9 es belmagasságú. A tetőtér is beépíthető kb 120 nm en, ablakokkal rendelkező világos lakrész, titkos szobákba lehet lejutni a tetőtérből. A tetőt idén cserélték ki bitumen zsindelyre. Az ingatlan mellett egy hatalmas park található, mely területen egy focipályás részt is kialakítottak.”

kas

Ózd kistérség, Bükkmogyorósd, 18.607 m2, 33.000.000 Ft

“Bükkmogyorósdon, az Ady Endre utcáról, kiépített, saját bevezető útról megközelíthető, Szilvásváradtól 5 km-re fekvő kisközségben, az ingatlan-nyilvántartásban négy db. különálló helyrajzi számon nyilvántartott (kastély, lakóház és udvar, major, beépítetlen terület megjelölésű ingatlanok), összesen 18607 m2 nagyságú területen, felépített kb. 230 m2 hasznos alapterületű (nem műemlék és nem is műemlék jellegű, nem védett), összközműves (3 fázisú villany, gáz, víz, csatorna, telefon), felújításra szoruló, az ingatlan-nyilvántartás szerint 1. helyrajzi számon nyilvántartott kastély, juh hodállyal rendelkező major (Hrsz. 2/2), lakóház (Hrsz. 2/1, időközben lebontásra került), víztoronnyal és beépítetlen terület (Hrsz. 23. lakótelek) megjelölésű ingatlanokkal együtt, egyben 33.000.000.-Ft-os áron eladó.”

kas1

Kisbér kistérség, Bakonybánk, 400 m2, 33.000.000 Ft

ELADÓ Bakonybánk szívében egy különleges hangulatú, 1921-ben épült kastély, melynek egyik részében élelmiszer bolt üzemel, a másik részében utoljára söröző, diszkó működött. Ezért kiváló befektetési lehetőség akár vendéglátóipari egység üzemeltetésére kerthelyiséggel. Az ingatlanhoz több pince, raktár és tároló is tartozik.

kas2