Elő a zsebpénzzel, mert most házat vehet belőle!

Elő a zsebpénzzel, mert most házat vehet belőle!

Első ránézésre úgy tűnhet, megsütötte a nap az olaszok fejét, ugyanis 1 euróért, vagyis jobb napokon 300 Ft-ért kínálnak megvételre elképesztően gyönyörű házakat. Sőt, akad olyan ingatlan is, ami teljesen ingyen van. Csakhogy…

Mint minden gyanúsan kedvező ajánlatnál, itt is akad azért bökkenő. Például az, hogy a házak komoly felújításra szorulnak. A költség esetenként akár 25,000 euróra is rúghat.

Azonban, ahogy Grétsy tanár úr mondaná: Álljunk meg egy szóra! A renováláshoz szükséges körülbelüli összeg átszámolva megközelítőleg 7,5 millió forint. Ami persze nem aprópénz, de nem is a GDP jelentős hányada. Ráadásul cserébe ilyesmihez juthatunk:

szic4

szic5

szic6

szic7

szic8

szic9

És ilyesmivé varázsolhatjuk…

szic

szic1

szic2

szic3

Ráadásul három különböző vidék közül is választhatunk, hiszen az eladó szellemházak a szíciliai Gangiban, a piemonti Carrega Ligurében és az abruzzi Lecce Nei Marsiban találhatóak. A városvezetők remélik, az alacsony árakkal sikerül fiatalokat csábítani az elhagyott vidékekre. Nos, szerintem nem tévednek. Persze a kérdés, van-e bármilyen megélhetés a környéken? Bár a távmunkák korában lehet, ez sem akadály. Ezt a posztot pl. akár Szicíliából is írhatnám…

A települések kiürüléséről egyébként itt olvashat bővebben angol nyelven. És hogy mi kapható itthon 7,5 millió forintért? Nézze meg adatbázisunkban a Részeletes kereső segítségével!

Egy biztos, vulkánkitöréstől nem kell tartania a kertben üldögélve…

Forrás: Daily Mail Online