“Ki a csöcs az a Nagy Imre?”, avagy 8 lakás a Keleti Károly utcában

“Ki a csöcs az a Nagy Imre?”, avagy 8 lakás a Keleti Károly utcában

Hogy mi az összefüggés az egykori miniszterelnök és egy budai utca között? Nos, ezt minden jóravaló Széll Kálmán Moszkva tér filmrajongó tudja. Török Ferenc generációs filmjének egyik fontos helyszínén néztünk körbe. Eláruljuk, ha most jól dönt, akár még a rendezővel is összefuthat…

Petya, Rojál, Kigler, Ságodi, Boci mama. Ismerősen csengő nevek 2001 után. Török Ferenc elsőfilmesként robbantotta be a magyar köztudatba a budai érettségiző osztály valós elemeken alapuló történetét és aranyköpéseit, mint pl. a címben is említett, nem túl intelligens kérdést. És ha a téma érettségi, akkor kell egy középiskola is.

Ez esetben a Keleti Károly utcában található II. Rákóczi Ferenc gimnázium szolgált helyszínéül a filmnek (míg pl. az érettségi utáni sörözés az utca végében található sporttelep teraszán zajlott). Egy tavalyi interjú során pedig szintén ebben a csodálatos, II. kerületi utcában találkozhattam a rendezővel, saját otthonában.

Ha valaki végigsétált már a Marczibányi tér és a Mechwart liget között húzódó, valami különös mediterrán hangulatot árasztó utcácskában, tudja, hogy bizony itt jó lehet élni. A közlekedés pazar, gyalog minden fontosabb jármű pár perc, mégis csend honol a magas és impozáns épületek között.

Az itt lakásra áhítozóknak jó hírünk van, jelenleg 8 lakás áll rendelkezésre a Keleti Károly utcában, bár tény, mindössze egy esik alacsony árkategóriába. Cserébe az viszont alagsori. Lássuk, mire pályázhatnak azok, akik nem csak a budai életérzést, de a Moszkva tér rendezőjének és a film kultikus helyszínének közelségét is szeretnék magukénak tudni!

Full panoráma a Mechwart ligetre, hatalmas plafonig érő ablakokkal! 20-as években épült polgári társasházban. A lakás legfelső emeleten helyezkedik el, részben tetőtér beépítés. A lakás egyedül álló a szinten, nincs szomszédja. Az ingatlanból kijárás van egy 20nm-es tetőteraszra, ami bár közös tulajdon, senki nem használja.

kel

4.emeletén található Szász Károly utcára néző ablakokkal rendelkező páratlan hangulatú, 2 szobás ingatlan.

kel1

1908-ban épült, liftes házban eladó fszt-i, KERTKAPCSOLATOS, 2 + 1 félszobás, frissen festett lakás.

kel2

Az amerikai konyha-nappali + 2 hálószobás lakás felújítása éppen zajlik, a várható átadás időpontja 2015 május 30.

kel3

Eladó egy száz évvel ezelőtt épült ház magasföldszintjén egy rendkívül jó hangulatú, 8 évvel ezelőtt felújított, illetve teljesen átépített lakás. A konyhából privát TERASZ-ként funkcionáló, kb. 20 m2-es kövezett kis udvar nyílik.

kel4

1900-as évek elején épült szép állapotú társasházban keleti fekvésű, csendes utcára néző, felújítandó, 2 szobás, 3 szobássá alakítható, nagyon világos, III. emeleti lakás eladó.

kel5

Eladó egy emeleti, Keleti és Déli fekvésű, világos, utcára és a társasház belső, zöld kertjére néző, egyedi gázkonvektoros fűtésű, beköltözhető állapotú lakás, egy 1800-as évek végén épült 9 lakásos társasházban.

kel6

Jó állapotú alagsori lakás, melynek a használati értékét növeli az ágygaléria, és a konyhasarok.

kel7