Eladó mozi filmőrülteknek 20 millióért!

Eladó mozi filmőrülteknek 20 millióért!

Bár mára a házimozi és az otthoni filmorgiák rendezése a divat, azért talán még mindig van vonzereje egy-egy “filmszínháznak”. Budakalászon most hozzá is juthatunk egy kissé romos darabhoz. De az is lehet, hogy nem akármilyenhez!

“Eladó Budakalász központjában, egy 240m2-es ingatlan, 304m2-es telken” kezdődik lendületesen az ingatlanbazár.hu hirdetése. Ebből még bármi lehet, gondolhatja bármely, a kínálatot böngésző olvasó. Az ingatlan “jelen pillanatban üres, erősen felújítandó állapotban van”, folytatódik a PR szöveg. Ez még jól is elsülhet, hiszen ki ne ismerné a “látszat festéseken” alapuló árnövelés technikáját. Legalább olyan lesz az épület, amilyenről álmodunk.

Aztán megnyitjuk a fotóalbumot és kiderül, az egyébként teljesen korrekt, őszinte hirdetés nem hazudott. A mozi bizony rossz állapotban van.

bors2

Csakhogy, amennyiben a budakalászi eladó ingatlan megegyezik a Szabó Ferenc által bemutatott Szent István Mozgóképszínházzal, akkor bizony igazi kincsre lelhet az, akinek ott lapul a zsebében a 20 millió. Ezesetben ugyanis az 1926-tól 1980-ig üzemelő történelmi leletet vásárolhatja meg egy szerencsés, amelyet Wenczel Ferenc, a Klinger gyár lakatosa és varrónő felesége keltett életre, feltehetően egy romantikus álomtól vezérelve.

bors1

Forrás: regikalaz.hu

Hiába, még egy romosnak tűnő ingatlan meghirdetésébe is szorulhat história és nosztalgia!

További képek és információk az eladó egykori moziról az Ingatlanbazár.hu oldalán!