Eladó kastélyok rovat: a zalaapáti Szentkirályi-kastély

Eladó kastélyok rovat: a zalaapáti Szentkirályi-kastély

A Zalaapátiban kínált, 528 nm-es kuriózum nemcsak csudaszép, de a hely szelleme sem akármilyen! A Szentkirályi-kastélyhoz ráadásul antik cserépkályha magán-múzeum is tartozik! Nézzen szét, vagy akár vegye meg az eladó ingatlant!

A Szentkirályi-kastélyról

 

“Zala megyében felújított kastély ősfás parkban teljes antik berendezéssel eladó! Zalaapátiban a Szentkirályi-kastély és antik cserépkályha magán-múzeum. Keszthely (a Balaton fővárosa), a gyógyvizéről messze földön nevezetes Hévíz, Zalakaros (termálfürdő), Kehidakustány (termálfürdő és golfpálya) – Zalaapátitól 20 km-en belül vannak, a sármelléki reptér csak 8 km. Apátiban többek közt iskoLa, idős otthon, orvosi rendelő, gyógyszertár, boltok, jó étterem szolgálja az itt lakókat. Kultúra- és hagyományszerető emberekben, öntevékeny csoportokban bővelkedik a falu!

Részletek

  • aszfaltozott közútról nyíló, famatuzsálemekkel és ritkaságokkal ékes 4,7 ha-os ősparkban
  • méteres falakkal, boltozatos helyiségekkel az 1760-as években épült két szintes Szentkirályi-kastély
  • 1996-ban két éves gondos munkával restauráláson és korszerűsítésen esett át, ekkor alakították magán-rezidenciává
  • királykisasszonyra váró toronnyal és hatalmas beépítetlen padlástérrel
  • cca. 411 m2-es földszintjén – többek közt – 50-60 vendég befogadására alkalmas dongaboltozatos “pince”, impozáns étkezőterem, kályhamúzeumként berendezett 2 hatalmas szoba található
  • cca. 400 m2-es emeletén van az 5 hálón és dolgozón kívül egy kiállításnak helyet adó lenyűgöző díszterem-sor
  • a parkban még 3 vendégházzal és gazdasági épületekkel, kúttal, gépkocsi beállóva

A Szentkirályi-kastély és parkja előzetes egyeztetés után megtekinthető. Az irányár Euróban van meghatározva: 1.000.000,- Szépérzékkel megáldottaknak, a természet nyugalmát, a csendet, tiszta levegőt, a vidéki élet normalitását értékelni tudóknak ajánlom e különleges helyet. Akár saját rezidenciának, akár üzleti célra szánják, e kastéllyal kivételes életformát választanak.”

További részletek a Szentkirályi-kastélyról az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?