Eladó egy impozáns lakás az Andrássy úton, az egyik Freund Vilmos palotában!

Eladó egy impozáns lakás az Andrássy úton, az egyik Freund Vilmos palotában!

A Freund Vilmos tervezte csodás palota az Andrássy talán legjobb részén, az Opera közvetlen közelében áll. Most egy szerencsés – és/vagy tehetős – ember lakáshoz juthat benne. A 92 nm-es ingatlan ára 310 millió forint. A helyszín alapján azonban nincs min csodálkozni. Még úgy sem, hogy a lakás teljes felújításra szorul. Nézzen szét a helyi ingatlanpiac egyik patinás kuriózumában!

 

“[…] A LAKÁS

 

Egy bájos ingatlan, mely arra vár, hogy valaki beleszeressen és visszaállítsa régi fényét. Olyan értékekkel rendelkezik, melyeket érdemes megőrizni:

– eredeti, díszes gipsz stukkók

– fa betétek

– különleges fa tolóajtó

– boltíves ajtók

 

Leválasztott lakás, a bejárat közvetlenül a lépcsőházból nyílik. Elképzelhető, hogy a mellette lévő kb. 30-35m2-es garzont is hozzá lehet vásárolni a jövőben, így egy még exkluzívabb ingatlan alakítható ki.

 

Az ingatlan legfőbb tulajdonságai:

– 3 db Andrássy útra néző ablak

– erkély

– 2 db tágas, utcára néző szoba

– napfényes – DK-i tájolás

– impozáns belmagasság (4m)

– 3 különnyíló szoba

Aki szereti a klasszikus nagypolgári lakásokat, szívesen magába szívná a tizenkilencedik század felső osztályának életérzését, annak nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget! […]

 

A Freund Vilmos tervezte épületről

 

“[…] Gomperz Zsigmond, egy gazdag kereskedő és bankár megbízta Freund Vilmos építészt, hogy tervezze meg családjának a neo-renessance jegyeket viselő budapesti palotáját. Az építőmester szlovák származású mester, Bobula János volt, aki az Andrássyn épült paloták jelentős részében közreműködött. A munkálatok 1881-ben fejeződtek be, egy évvel a Magyar Állami Opera átadása után a Sugár úton (mai Andrássy út). Az épület ma már állami és történelmi emlékmű.

Freud Vilmos korának egyik legismertebb és legmegbecsültebb tervezője volt. Alkotásaira a historizáló neoreneszánsz és neobarokk stílus jellemző. Az 1880-as évek közepétől számos tervpályázaton indult és aratott sikert, köztük a Mazsihisz Szeretetkórház, a New York-palota, a kiállítási Műcsarnok, Lipótvárosi Kaszinó épülete és több Andrássy úton lévő palota.

 

Az épület főbb sajátosságai

 

– impozáns bejárat

– meseszép mennyezet

– márvány oszlopok

– kovácsoltvas korlátok

– magával ragadó gang falak

– festett lépcsőházi falak

 

Igazi kuriózum. Kevés korhű, igényesen felújított palota található a belvárosban. Ez az egyik. Már csak azért is érdemes ide látogatni, hogy saját szemével is láthassa. […]”

 

További csodás, hasonló otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.