Eladó a Kocsis-villa. Vagy egy a sok közül?

Eladó a Kocsis-villa. Vagy egy a sok közül?

 Egy kis Vérhalom utcai és téri kutatás, amiben Göncz Árpád halála is szerepel!

 

A Vérhalom utca és tér környékén bukkantunk a most következő, Kocsis-villaként említett csodás épületre. Az 599 milliós, rózsadombi szépség kapcsán kíváncsiak voltunk az ingatlan múltjára. A kutatás egyelőre zavarosabb eredménnyel, több, a közvetlen környéken fellelhető Kocsis-villára mutat. Melyből az egyik a volt köztársasági elnök életének utolsó állomása volt. Múlt, jelen és az ismeretlen jövő a Vérhalom utca és tér házatáján. Nézzen szét velünk a helyi ingatlanpiacon talált egyik eladó, exkluzív ritkaságban!

 

A Vérhalom utcai, eladó Kocsis-villa részletei

 

”INGATLAN HELYSZÍNE: II. kerület egyik legkeresettebb részén, Rózsadombon található. A környék infrastruktúrája kiváló, közlekedési szempontból is ideális, hiszen tömegközlekedéssel is és gépjárművel is könnyedén megközelíthető. Közelben iskola, óvoda található. Nagyobb bevásárlási lehetőségeket és egyéb szolgáltatásokat a közeli Mammutban vagy a Rózsakert bevásárlóközpontban elérhetők. 

TELEK JELLEMZŐI: 1100 nm-es, ősfákkal beültetett telek. 

ÉPÜLET JELLEMZŐI: Az egyik legelegánsabb budai címen található ,,Kocsis” villa, jelenleg 320 nm-es, 7 és fél szobás, cirkó fűtéses és 3 lakásra osztott. Rendelkezik ezen kívül egy Manzárd tetőtérrel a ház, ami beépíthető, így még 160 nm-el bővíthetjük a meglévő területünket. Összefoglalva: Hatalmas terek, stílusos és elegáns megoldások, a kényelem és a nyugalom egyvelege. Az ember egy olyan otthonba élhet nap, mint nap, ami tökéletesen kielégíti elvárásait, kényezteti érzékeit és maximális biztonsággal megóvja szeretteit. 

PARKOLÁS: Zárt Garázsban: 2 autó tud megállni. Udvaron: 2 autó tud megállni. […]” 

További izgalmas, helyi otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában, javítás nélkül közöljük.

 

Egy másik, közeli Kocsis-villa múltja és Göncz Árpád

 

A Vérhalom tér 7. szám alatt található, impozáns neobarokk stílusú villát is Kocsis Tivadar építész tervezte. Az építészeti ritkaságnak számító épület egy panorámás, 1650 m2 – es parkosított telken épült meg 1936-ban, mely eredeti állapotában maradt meg, soha nem lett átalakítva. 

“A négy Tóth fivér (Tóth Árpád hittantanár, dr. Tóth Ernő magánzó, Tóth Gábor dohánytőzsde-tulajdonos és dr. Tóth Gyula hittantanár) még az előző századfordulón kilenc egymás melletti telket örökölt a Vérhalom téren. A két legjobb fekvésű terület összevonása után 1936-ban itt építtették fel Kocsis Tivadarral (1892-1950) családi villájukat. Kocsis pedig a neobarokk stílus kifinomult művelőjének számított.” olvasható a Budai Polgár izgalmas részletekkel tűzdelt anyagában. 

A kacifántos múlt kapcsán a szerző, Verrasztó Gábor egy egészen érdekes adalékkal zárja kutatómunkáját: “Németh Miklós, a rendszerváltás előtti kormányfő a Belügyminisztérium Központi Gazdasági Főigazgatósága kezelésében lévő Vérhalom tér 7. szám alatti vendégházat jelölte ki a mindenkori miniszterelnök rezidenciájának, de ő nem költözött be, és a rózsadombi ház nem nyerte meg utódja, Antall József tetszését sem. Végül tízéves mandátumának lejárta után, 2000 augusztusában Göncz Árpád köztársasági elnöknek utalták ki a reprezentatív villát „nyugdíjas éveire”. Göncz Lajos római katolikus vallású posta- és távirdafőtiszt és az unitárius Haimann Ilona fia gyermekkorát is Budán töltötte, a Bors utcában lakott nagyszüleinél. Löllbach Emma reformiskolájába (Új Iskola) járt elemibe és az Attila úti Werbőczy István Gimnáziumban érettségizett. Göncz Árpád a Vérhalom téri házban családja körében hunyt el 2015. október 6-án, életének 94. évében.

 

További részletekért a Vérhalom téri Kocsis-villa múltjáról katt ide!

 

Tipp mindenkinek! 

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk. Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?