Egy szuterén lakás a XIII. kerületben és néhány hasznos tipp!

Egy szuterén lakás a XIII. kerületben és néhány hasznos tipp!

Szuterén lakás vásárlására kevesen adják a fejüket. A most következő, Dagály utcában található, száraz ingatlan ára igen baráti, ráadásul kicsit utána néztünk, milyen megoldásokkal lehet a legtöbbet kihozni az alapvetően hűvös és sötét otthonokból!

 

A Dagály utcai szuterén lakásról

 

“Eladó a 13. kerületben a Dagály utcában a Göncz Árpád városközpont közelében egy 4 emeletes, tégla építésű társasház alagsorában, egy 30 m2-es (tulajdoni lapon egyéb helyiség besorolású), 1 szobás, gázkonvektoros fűtésű, udvari nézetű, bútorozott, gépesített, 100%-ban felújított szuterén lakás. A lakáshoz egy ráccsal zárt lépcsőn vezet az út, így a lakás előtti folyosórészt is bátran lehet használni pl.: bicikli, babakocsi, stb. tárolására. Teljes körű bútorzattal és gépesítettséggel rendelkezik.

Penésznek, salétromosodásnak, dohszagnak nyoma sincs, és ez nem a felújításnak köszönhető mivel az már évekkel ezelőtt megtörtént. Tehát ha lenne ilyen szuterén lakásokra jellemző probléma már régen előjött volna. Az előszobából nyílik a fürdőszoba és a szoba. Kapott egy másfél négyzetméteres tárolót is. A fürdőszoba zuhanyzós, a meleg vizet egy villanybojler adja. A konyha szagelszívóval szerelt, mikróval, sütővel, és hűtővel ellátott. Az udvar zárt parkosított, középen egy kisebb játszótér is kapott helyet.”

 

A szuterén lakás környékéről és áráról!

 

“A szuterén lakás háza szép állapotú, a lakók csendes, rendszerető emberek. Környékről annyit, hogy 1-os villamos, M3 metró és rengeteg busz, illetve volánbuszjárat csupán 4 percre. Boltok, iskola, gyógyszertár, orvosi rendelő a közvetlen közelben. A Margitsziget pedig mindösszesen 5 perc séta alatt megközelíthető. A szuterén ingatlan per és tehermentes, azonnal költözhető!! Irányár: 21,9 M Ft”

További részletek és fotók a szuterén lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Mitől lesz igazán jó egy alagsori lakás…?

 

Ha reális elvárásokat támasztunk, akkor akár kevés változtatástól! A hangulat és egészség kulcsa nyilván szuterén esetén mindig a világítás és páraelszívás, a levegő átmozgatása lesz. De persze további trükkök is segítenek az otthonosság és persze a szárazság megteremtésében:

  • használj világos színeket mindenhol!
  • a fehér szín mellett törekedj a természetes anyagok és nem túl harsány színek használatához!
  • játssz bátran a textúrákkal!
  • alakíts ki vizuális” sorvezetőket” és optikai illúziót szolgáló, hosszú vonalakat a plafonon, a falak mentén!
  • a spot lámpák beépítésével nem csak fényt, de az említett hosszanti vonalat is elérheted!
  • kerüld a fa burkolatot: próbáld ki a beton borítást!
  • emeld meg az ágyad, dolgozó sarkod, étkeződ: építs akár egyszerű raklapokból “pódiumot”: ezzel nem csak közelebb kerülsz az ablakokhoz, de megtöröd az egybefüggő terek unalmát!
  • a “kevesebb több” elve biztos, hogy előnyödre válik, ráadásul a sokszor szűk le- és bejáratok miatt eleve jobb ha kisebb és/vagy lapraszerelhető bútorokat választasz