Egy luxus lakás az Andrássy úti Fuchs-palotában!

Egy luxus lakás az Andrássy úti Fuchs-palotában!

199 millió forintra lesz szüksége annak a személynek, aki a most következő, tágas szépségre vágyik a Fuchs-palota csodás épületében. Az ingatlan 186 nm-es, belső kétszintes és persze egy belső terasz is kialakításra került a lakás előtt. Képek és egy kis helytörténet, most!

 

A Fuchs-palotában kínált lakásról

 

“Különleges, egyedi luxuslakás az Andrássy út legelső palotájában, a Fuchs-palotában eladó. A kiváló állapotú műemlék ház legfelső szintjén került kialakításra ez a modern családi otthon.

A hatalmas. 55 nm-es nappali 5 méteres belmagassága a kétszintes kialakításnak köszönhető. Az alsó szinten található továbbá 2 nagyméretű (16 nm-es) hálószoba, 2 fürdőszoba (kádas és zuhanyozós). A modern, hófehér luxuskonyhát olasz és spanyol anyagokat felhasználva alakították ki 3 éve minőségi beépített műszaki cikkekkel felszerelve.

A Fuchs-palotában található lakás emeletén egy további hálószoba és fürdőszoba, hatalmas, praktikus gardrób, dolgozószoba található.A lakás mérete a tulajdoni lapon 172 nm + az alapító okirat szerint hozzá tartozó 13,28 nm-es terasz és a pincében egy 29 nm-es száraz tároló. A hivatalos műszaki alaprajz szerint a nettó alapterület 170,13 nm, bruttó alapterület 193,76 nm + terasz.”

 

További fotók a Fuchs-palotában kínált lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

A palota múltjáról

 

A Nagymező utcai kereszteződésnél, az Andrássy út 33. számnál található Fuchs-palotáról online egyetlen oldalon találtunk igazán izgalmas leírásokat. Az UrbFace szerzői a telek és a korábban és jelenleg rajta álló épületek kapcsán is eligazítást adnak a várostörténet és építészet iránt fogékony olvasók számára.

A Fusch-palota névadója, Fuchs Gusztáv kifejezetten érdekes karakter, nem csak urbanisztikai, de gazdasági szempontból is.

A borkereskedő, mecénás, dohány- és irodalmi nyomdagyáros Fuchs sarokháza 1875-76 között nyerte el mai formáját, a három szintes, neoreneszánsz stílusú palotát.

De hogy mit lehet tudni a telek előéletéről, a korábban ott álló ház(ak) ról, vagy a Fuchs-palota későbbi történetéről, az az UrbFace posztjából derül ki!