A szüreti időszakban a Szent György-hegy legdrágább házába néztünk be…

A szüreti időszakban a Szent György-hegy legdrágább házába néztünk be…

Ha járt már valaki a Balaton és Tapolca közé eső hegyen, tudja, hogy a helynek egészen különleges hangulata van. A Badacsony és Szigliget is csodás, de Szent György-hegy más. Íme a legdrágább, 116 milliós eladó ház, sok apró érdekességgel. 

Az ingatlan adatai

  • Ár: 370.000 Euro
  • Ház típusa: Családi ház
  • Alapterület: 110 nm
  • Telekterület: 2500 nm
  • Szobák száma: 3
  • Ingatlan állapota: Felújított
  • Fűtés típusa: Egyéb fűtés

Leírás

Balaton-felvidéken eladó nádtetős autentikus ház, újszerű állapotban Hegymagason. Tapolcától 6 km, Szigligettől 7 km-re. A Szent György-hegy nyugati oldalán, szőlőskertek ölelésében, zártkerti ingatlan. Körpanorámájában gyönyörködhetünk, Badacsonytól Szigligeten át a Keszthelyi-medencéig. Az épület alatt 200 éves borospince húzódik a felette lévő épület 2000-ben teljesen fel lett újítva és átépítve. A ház bazaltkőből épült. A telek 2500 m2, mely részben szőlővel telepített, igény esetén terület vásárolható hozzá. A házat hangulatos díszkert veszi körül, öntözőrendszerrel, kis medencével.
Pince+földszint+tetőtér beépítéses, tényleges lakóterülete 110 m2. A földszint jól tagolt, melyben kandallós nappali, konyha, étkezősarok, fürdőszoba és a tetőtéri feljáró van egy légtérben. A nappaliból régi pinceajtó vezet a borospincébe, melynek az udvarról is van bejárata. A tetőtérben 3 szoba és fürdőszoba lett kialakítva. A boltíves pince egy légterű, kifogástalan állapotú. A pince melletti terasz alatt, tároló lett kialakítva. A földszinti helyiségben hűtő/fűtő klíma van. A nappali remek kandallója az egész házat befűti. A földszint padozata járólap a falak fehérre festettek a mennyezet hagyományos gerendás/padlós. Felette beton födém hordozza az emelet súlyát, szintén járólap burkolattal, fehér falakkal és lambériával.
Kuriózum a panorámás, fedett nyári konyha, melyben hagyományos kemence, fatüzeléses tűzhely, faszenes grillező és tűzhely, s meleg vizes mosogató van. Bográcsozásra külön tűzrakó hely lett kialakítva. Itt minden adott ahhoz, hogy elfelejtse a mindennapok gondjait, kikapcsolódjon, alkosson és élvezze a csend nyugalmát. A ház közművei: vezetékes víz, 2 db szennyvíz tároló, 3 fázisú és kedvezményes éjszakai áram. Az Internet is kitűnően működik. A ház télen/nyáron lakott, melyhez jól járható földes út vezet. A szomszédos ingatlanokat, nyaralóként használják tulajdonosaik. A tulajdoni lapon gazdasági épület és udvar megnevezésű. Az ingatlan zártkerti, művelési ágból történő kivonása megtörtént, nem tartozik a földforgalmi földtörvény rendelkezései alá.
00
01
02
02a
03
03a
További képek az eladó házról az ingatlanbazar.hu oldalán!