A hét ingatlana: tetőtéri romantika, polgári értékekkel fűszerezve!

A hét ingatlana: tetőtéri romantika, polgári értékekkel fűszerezve!

A Logodi utcától a Budai Várig futó Tábor utcában ingatlant találni szinte egyenlő a lehetetlennel. Egy gigantikus, 140 nm-es, tetőtéri otthon azonban most felbukkant a piacon. Csodás kilátás, finom vonalak. A vételár pedig…

…255 millió forint. És hogy mi jár mindezért? A tetőtéri szépség szűkszavú, de lényegre törő hirdetéséből az alábbiak derülnek ki:

“Tábor utcában, 140 m2-es, nappali + 2 szobás, teraszos tetőtéri lakás kiváló adottságokkal. Házban lift, mélygarázs, központi fűtés. Kilátás kertre, zöld udvarra.”

További fotók, alaprajz a tetőtéri lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán!

Tetőtéri és penthouse lakások – a nagy kedvenc?

 

Legfelső lakni több előnnyel is jár. Hiszen a tetőtéri vagy zárószinti otthon felett már biztos, nem rohangál senki. Nem ejti le folyton a telefonját, nem dobálja a kutyának a labdát. Emellett jó eséllyel kilátásra is szert tehetünk, de ami biztos, fényből bőven jut az otthonba.

A legfelső szinten található otthonok hátránya lehet a hidegebb-melegebb évszakok intenzívebb érzékelése, és persze az esetleges tetőn keletkező, szigetelési hibák problematikája. Emellett lift nélküli házban nyilván sportos alkatot kíván a tetőtéri, vagy zárószinti élet.

Mindezen pro- és kontra érvek ellenére nagyon sokan rajonganak a kis, kuckós manzárdokért, valamint a tágas penthouse otthonokért. A tetőtéri élet viszont, a tér sajátossága miatt nem való mindenkinek. Ha csak nincs teraszunk, vagy beépített, hagyományos ablakokkal ellátott plusz kiszögellések, otthonunkban “csupán” bukó ablakokat fogunk találni. 

A tetőtéri ablakok alatt aludni, tiszta éjszakán a csillagokat nézni tényleg izgalmas élmény. Azonban fel kell készülnünk arra, hogy a korábban megszokott térérzékelésünk teljesen megváltozik az által, hogy nem látunk ki a lakásból, csak az ég felé. Érdemes tehát legalább egy helyen kialakítani emelvényt, pódiumot, amelyen kávé-tea mellett kicsit nézhetjük a várost, a szomszédos házakat vagy lakásokat, ahogy azt korábban megszoktuk.

Nyilván vannak olyan tetőtéri beépítések, ahol az ablakok szöge már biztosítja a hagyományos kilátást. Ott azonban, ahol a klasszikus, fejünk felett lévő nyílászárók vannak, készüljünk fel arra, hogy egy kicsit minden más lesz körülöttünk!

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?