350 millióért eladó egy nagymarosi, 1860 körül épült pezsgőgyár!

350 millióért eladó egy nagymarosi, 1860 körül épült pezsgőgyár!

A Préda Pezsgő egykori otthona, egy igazi ritkaság keresi-várja, immár legalább öt éve új tulajdonosát. A csodás helyszín és persze az egykor patinás pezsgőgyár épülete jobb sorsra érdemes. De vajon ki lát benne végre fantáziát…?

 

Az eladó pezsgőgyár részletei

 

“Az épület 8000 m2 örökzöld növényekkel parkosított mészkővel támfalazott területen fekszik. Felépítését tekintve a hegyoldalba ékelődik bele és a felépítmény felsőbb szintjeiről illetve a kertből örök panoráma nyílik a Dunakanyarra és Visegrádra. 

Az 1860-as években épült, Dr. Willibald Ludwig tulajdona volt, aki pezsgőgyárként működtette (Préda Pezsgő). 1950-60-as években üdülő épületté alakították át, mely a rendszerváltásig üzemelt. 1996-ban egy családi vállalkozás megvásárolta azzal a szándékkal, hogy luxus nyugdíjas otthont hozzon létre. Ezen terv máig érvényes (határozatlan időre szóló) építési engedéllyel rendelkezik. Az ingatlan technikai paraméterei Aktuális állapota Az ingatlan áll: – az èpület bruttó alapterülete 1.790 m2, melyben két pinceszint, földszint ès három emelet található – egy 360 m2-es melléképületből a hozzá tartozó 30 méter hosszú terméskővel kirakott pincerendszer, ahol a pezsgőgyár idejében a pezsgőt érlelték; – egy másik terméskővel kirakott 10 méter hosszú pince – valamint egy nyitott parkoló, mely kb. 50 autó parkolását biztosítja. Az ingatlan beton és vaskerítéssel van körbezárva, melynek felújításához egyedileg legyártott az épület jellegére és funkciójára utaló kovácsoltvas-kerítés készült el. Az ingatlan összközműves és kereskedelmi szálláshelyként van nyilvántartva. […]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

És persze a csodás helyszín is megéri a pénzét…

 

“Az ingatlan a Dunakanyarban található, azon belül is a Duna bal partján, Nagymaroson. A várossal szemben található Visegrádra, és a Dunára gyönyörű panoráma nyílik. Budapesttől mintegy 50 km-re fekszik, ahova autóval a 12-es úton vagy az A2 autóúton, vonattal Budapest-Vác-Szob vasútvonalon, de akár hajóval is 1 órán belül eljuthatunk. Az ország egyik legszebb fekvésű települése, mely természeti értékekben és kultúrtörténeti emlékekben gazdag. A dunapart pár perc sétára van, a vonatmegálló közvetlenül az ingatlantól pár méterre helyezkedik el. Hajózási szempontból a Duna egyik fontos helyszíne (hajók érkezési és indulási pontja), de szabadidős tevékenységek terén is számos lehetőséget kínál: kirándulás, vadászat, lovaglás, hajózás, vízisí, művészeti központ. A város a művészek által közkedvelt hely (művésztelep működik), akiket főként a festői szépségű Dunakanyar adta tájkép ihleti. Az UNESCO Világörökségi helyszínek listájára jelölték. […]”

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?