Egyetemista lett a gyerek? Hol lakjon?

Egyetemista lett a gyerek? Hol lakjon?

Venni vagy bérelni jobb-e lakást az utódnak? Hol találjuk meg a megfelelő, pénztárcabarát lehetőséget? Lehet ez a mizéria kellemesebb, mint egy vesekő? Igen! Segítünk!

Mental health issues like anxiety or depression can affect student's schoolwork, and can be identified with screenings by the MSU Counseling Center. The Center will be hosting free screening at different locations around campus on Thursday. Lauren Wood/The State News

A nagy kereslet miatt nem árt a leendő főiskolásoknak, egyetemistáknak már most tájékozódni interneten az albérleti lehetőségekről, hisz a jobb adottságú lakások hamar bérlőre találnak. Vigyázzunk azonban az 5-8 ezer forintos áron kínált ún. albérleti címlistákkal, ezek legtöbb esetben elavult, vagy nem létező címeket tartalmaznak.

 

Amelyik szülő megteheti, érdemes fontolóra vennie a lakásvásárlást is, hisz a 3-5 éves tanulmányi időszak végére megtérülhet a befektetés. A nagyobb, 2-3 szobás lakás megvétele esetén, a többi szoba kiadása plusz bevételt biztosít, ami az egyetemista gyerek taníttatására, ill. a rezsi fedezésére fordítható.

Young woman lying on floor by book shelves, reading, side view

Segítséget jelent, és időt takaríthat meg a kereső az Ingatlanbazar.hu ingatlanhirdetési szakportál Hirdetésfigyelő szolgáltatásával. A keresett kiadó/eladó ingatlan jellemzőinek megadása után e-mailben értesítést kaphatnak a feliratkozók, ha a keresési feltételeknek megfelelő ingatlan kerül fel az oldalra.