Borul az újépítésű bili a fővárosban?

Borul az újépítésű bili a fővárosban?

Érdekes libikókázás érhet véget a fővárosi új építésű ingatlanok terén. A használt lakások árai közelíteni kezdtek az új építésűekéhez. Melyik értéke nőtt? Melyiké csökkent? Mi várható a piacon idén?

Budapesten májusig közel 120 új vagy korábban félbehagyott és újraindított projekt lakásait kezdték el hirdetni. Ahogy ez pedig lenni szokott, az “árolló” ennek következtében szépen becsukódhat.

A Népszava írása szerint, az év eleji 110-132 ezer forintos négyzetméter ár különbség helyett június első felében az új építésű lakások négyzetméterára országos átlagban 441 ezer forint volt, a használtaké pedig 337 ezer forint. A differencia tehát 104 ezer forintra csökkent.

A fővárosi lakások ára azonban úgy tűnik, nem csökken a közeljövőben, mivel a komolyabb áresés senkinek sem érdeke.

A megszólaló szakértő a lapnak azt mondta, “az újlakás-beruházásokat megvalósító cégek vevői számára a használt lakás eladásából származó bevétel biztosítja a fedezet nagy részét, az “árolló” záródása viszont megállíthatja a használt lakások drágulását. Ha az új lakások piacán túlkínálat keletkezne, akkor az a használt lakások négyzetméterárait is lejjebb vinné.”

Ebben bízhat tehát mindaz, aki keresgél. Aki eladna…Nos, annak lassan lehet, át kell gondolnia az árképzését.