“Háromszög ház”, avagy egy olcsó nyaralóból még bármi kihozható?

“Háromszög ház”, avagy egy olcsó nyaralóból még bármi kihozható?

Az otthon leginkább “háromszög ház” vagy esetleg “alpesi síház” néven ismert könnyűszerkezetes forma egyes vidékeken reneszánszát éli. Az angolul “A-frame” kifejezéssel illetett épületek dizájnos és barátságos tér használattal újra értelmezték a jelenséget. Míg itthon az általában olcsón kínált háromszög házak szűkös, sötét alsó és felső szintből állnak, addig nyugaton már az egybenyíló galériák és hatalmas üvegfelületek dívnak!

 

A “háromszög házak” hazai szemmel

 

Egy Tápiószentmártonon talált, szép állapotban lévő példány talán nem a legjobb modellje a magyar viszonyoknak. Hiszen a könnyűszerkezetes “háromszög házak” sokszor ennél rosszabbul festenek. De hát nem tudtunk ellenállni, meg azért mégis csak jobb valami igényesebb példát nézni: 

“Ha elvonulna a város zajától, és egy csendes nyugodt környéket keres ? Itt a lehetőség! Ha gazdálkodásra, nyaralóra, állandó lakhatásra, kiadásra keres ingatlant? Megtalálta! Ez az A vonalú kis ház Tápiószentmárton és Nagykáta között helyezkedik el, erdővel körülvett területen csupán pár szomszéddal!Jelenlegi tulajdonosai megálmodták az alpesi stílusú A vonalú épületet, majd 1991-ben megépítették egy beton alapra. Szerkezete fa, fedése hullám pala közte pedig Therwoolin üveggyapot szigetelést kapott, így télen nyáron egyaránt használható. Az épület alatt egy kb. 10 m2 pince helyezkedik el. Jelenleg áram ellátását generátor biztosítja. Vízellátása fúrt kútról megoldott. Csatorna és gáz szolgáltatás ezen a területen nincs. A csatornát emésztő helyettesíti. A fűtését a későbbiekben kandallóval lehet megoldani, kémény kialakításra került. […]”

További izgalmas, helyi nyaralók az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

És ami lehetne…

 

A külföldi jó példák fő előnye, hogy az alsó és felső szint már nincs hermetikusan elzárva egymástól, a szobák magassága nem “nyomja meg” a térérzetet és persze sokkal több fényt enged be, mint retro társa. 

Egy statikailag jó állapotban lévő, meglévő “háromszög házban” is kialakítható az új, felhasználóbarát verzió. De természtesen egy vadonatúj könnyűszerkezetes épület felhúzásakor van a legtöbb lehetőség a kreativitásra! Érdemes a témában szétnézni és inspirálódni, mivel így akár pénztárcabarát módon egy különleges zugra tehetünk szert!

[Fotó: Unsplash]

 

Tipp mindenkinek! 

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk. Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?