Inspirációk helyben: a Brody butik hotel ütött-kopott nívója

Inspirációk helyben: a Brody butik hotel ütött-kopott nívója

20-30 éve még talán senki sem gondolta volna, hogy Budapest századfordulós, lassan málladozó épületei a vigalmi negyed szolgálatába állítva luxus hotelekként és bárokként élednek újjá. Bár szociológiai és városvédelmi szempontból a jelenség kérdéses, design és művészet terén gazdagodott valamicskét a főváros. A Brody House pedig akár mindannyiunk lakberendező-vénáját inspirálhatja!

“A Palotanegyed egyik rejtett kincse az 1896-ban elkészült Brody House, amely ma már butik hotelként és egyfajta szalonként is működik; az épület helyi művészek találkozóhelye már az idők kezdete óta. A folyamatosan csinosított házban 11 különböző szoba és apartman kapott helyett, különlegességük, hogy mindegyik helyiséget más művész vagy kurátor alakított ki.” olvasható a WeLoveBudapest oldalán.

hotel honlapjára kattintva már árakkal és részletekkel is találkozunk, igaz, csak angol nyelven. Ebből is kitűnik, hogy a célközönség nem a hétvégére Pestre felugró vidéki rokonság.

A “butik hotelnek” aposztrofált épület és szolgáltató egység hozza a romkocsmákból megismert eklektikát és vintage stílust, de azért tetten érhető a komoly átgondoltság és a pár óránál hosszabb időre tervezett időtöltéshez kialakított terek nyugalma. A gusztusos képgalériákban külön szemügyre vehetjük a fürdőket, hálókat és közösségi tereket is. És ha egy régi, lepukkant lakásban lakunk, jó eséllyel inspirálódhatunk az enteriőr láttán. Lehet, nem is lesz szükség olyan nagy felújításra otthon?

br

br1

br2

br3

br4

br5

br6

br7

br8

br9

br91

Forrás: brodyhouse.com