Így fest egy luxus lakás az Anker-Palotában!

Így fest egy luxus lakás az Anker-Palotában!

Az Anker-köz és Anker-Palota a legtöbb fővárosi számára ismert, ikonikus helyszín. Most abban a szerencsében van részünk, hogy az épület egyik, 83 négyzetméteres otthonába betekintést nyerhetünk. És nyilván, ha akad 135 milliónk, akár meg is vehetjük a hihetetlenül elegáns zöld színben játszó otthont!

Az Anker-Házban kínált luxus lakásról

 

“LUXUS A VÁROS SZÍVÉBEN: hangulatos, forgalomtól elzárt kis utcában, a történelmi Anker Palotában eladó egy nagypolgári, elegáns, teljes körűen felújított lakás. A nappali plusz két hálószobás, két fürdőszobás, erkélyes, klimatizált, házközponti fűtéses lakás eladó. A 11 nm-es erkélyről az Erzsébet tér, az óriáskerék és a Budai Vár panorámájában gyönyörködhetünk. […]”

További részletek és fotók az Anker Palotában lévő lakásról az  ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Az Anker-Palota lenyűgöző és felháborodást okozó története

 

Az 1910-ben elkészülő, grandiózus épület már a helyszín választással is izgalmas emlékeket idéz. Az épületet ugyanis “Pest első négyemeletes lakóházának helyére építették, ahol nemcsak a pesti házasságszervezők kedvenc kávéháza működött, de egy lányfuttató központ is volt itt, amit az akkori rendőrkapitány és felesége üzemeltetett.” olvasható a welovebudapest.com oldalán.

Az Anker Biztosító a kétes üzelmeknek helyet adó épület helyére egy jóval figyelemfelkeltőbb objektumot akart építeni. A meghívásos pályázaton Lechner Ödön, Alpár Ignác és a bécsi Walter Sobotka indult, melyből Alpár jött ki győztesen.

Az épület befejezése után az Anker-palota máris “hatalmas közfelháborodást keltett, még Alpár Ignác felesége, Orth Antónia is meghökkent, egy kedves anekdota szerint a következőt mondta: „Na de Ignác! Nem szégyelli magát? Mit csinált Ön itt?” Mindez az aránytalanságokból és a giccsparádéból eredt, no és abból, hogy az épület környezetében csupa 2-3 emeletes épület állt, ezek között óriásinak tűnt az ötemeletes, tornyokat sem mellőző Anker-ház.” emlékezik meg a több, mint 100 évvel ezelőtti botrányról a welovebudapest.com

 

Az épület védelmében…

 

Alpár Ignác egy ponton biztosan jó döntést hozott, a kor divatjától eltérően ugyanis egy üvegtetős passzázs helyett nyitott gyalogos-átjáróudvart tervezett. Ennek eredménye a homorú, izgalmas hangulatú Anker-köz, amelyen oly’ sokszor sietnek át a pestiek a Király utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között…

Az épületnek ráadásul több híres lakója is volt, a legismertebb egyértelműen Hofi Géza, aki egészen haláláig élt itt.

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?