CSOK buktatók: a már bejelentett lakhatás esete

CSOK buktatók: a már bejelentett lakhatás esete

A CSOK törvény rendelkezik arról, hogy a támogatást 2008. július 01én, vagy azt követően kiadott építési engedéllyel rendelkező új lakás építéséhez, illetve 2008. július 01én, vagy azt követően kiadott használatbavételi engedéllyel, vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező új, lakás vásárlásához vehetik igénybe az ügyfelek. De…

Sok esetben, a válsággal egyidejűleg még befejezték a lakóingatlan fejlesztést a beruházók, eladni azonban már nem tudták. Erre reagálva több esetben dolgoztak ki programot arra, hogy az ingatlanokat addig, amíg eladhatóvá nem vállnak, bérbeadják. Több esetben arra is volt lehetőség, hogy az ügyfél foglalót tett le az ingatlanra és hosszú távú bérleti szerződést kötött.

Több esetben előfordult, hogy bár azt feltételezték, hogy ezen ingatlanokat a beruházók eladhatják, a vevőpedig a CSOK igénybevétele mellett megvehetik, sok esetben ez az út nem működik, mivel időközben a bérbeadás kapcsán már volt olyan lakója az ingatlannak, aki oda lakcímét bejelentette, és hiába nem volt még értékesítve az ingatlan használtnak számít.

csok

Ellenőrizze le, hogy Ön jogosult-e a CSOK-ra!