Lélegzetelállító design egy szemtelenül fiatal és szép lánytól!

Lélegzetelállító design egy szemtelenül fiatal és szép lánytól!

A tehetséghez és az ízléshez nem kellenek az évek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Denisa Strmisková (hát igen, a cseh nevek nyelvtörőek) zseniális munkája, melyet bármikor mi magunk is megcsodálhatunk. Sőt, lakhatunk is a gondosan megtervezett, izgalmas, eredetileg az 1600-as években emelt falak között! Egy falat jó ízlés Csehország egyik ékkövéből, Olmützből! 

Akár inspirálódásként, akár egyszerű kikapcsolódásként érdemes ellátogatni a beszédes nevű Long Story Short hostelbe és kávézóba. A szokásos szállásoktól eltérően a modern, minimalista dizájn nem egy hétköznapi lakásba szórták be. Az épület lenyűgöző, évszázados múltra tekint vissza. A boltívek, a falak vastagsága tekintélyt sugárzó. Miközben a berendezésnek hála mégis otthonosan érezhetjük magunkat.

Long Story Short hostel

Fotó:  Josef Kubíček

Denisa Strmisková megtalálta azt a kényes egyensúlyt, amit olyan sokan keresnek: mainak, felhasználóbarátnak, lendületesnek lenni, figyelembe véve a múltat és a letűnt korok patinás értékeit.  Társaival együtt bevették az 1600-as években épült erődítményt, melynek robusztus, sokat látott falai között csodát tettek.

Ha az ember Csehországban jár, egy jó ebédre vagy kávéra mindenképp érdemes megállni a Long Story Short házatáján. De ha tehetjük, próbáljuk ki, milyen is a valódi modern, sallangok nélkül. Egyedi élményben lesz részünk, ráadásul megtapasztalhatjuk, hogy ilyen közel hozzánk mennyire mások lehetnek az emberek. A morva kedvesség és lazaság vonzó lehet minden évszakban. A sör ráadásul télen is jó. Bár a környéken bátran kérhetünk bort is.

lss

lss1

lss2

lss3

lss3a

lss4

lss5

lss5a

lss5b

lss6

lss7

lss8

lss8a

lss8b

lss8c

lss9

lss9a

lss91

lss91a

Long Story Short hostel

Fotó:  Josef Kubíček

Az épület múltjáról és jelenéről angolul vagy csehül itt olvashat!