Szecesszió a Wekerletelepen, avagy így fest a hét eladó háza!

Szecesszió a Wekerletelepen, avagy így fest a hét eladó háza!

A Wekerletelepen kínált, 182 nm-es családi ház “egy szecessziós kisváros kertvárosias részén” található. Az ár és a fotók is izgalmasak! Lessen be velünk egy, a helyi ingatlanpiacon kínált ritkaság sokszínű albumába! És ismerkedjen meg jobban Wekerleteleppel!

A Wekerletelepen kínált, csodás házról

 

“ Igazi ritkaság Wekerletelepen!! Önálló ház, saját, nagy telekkel!! Szeretne egy szecessziós kisváros kertvárosias részén lakni, de fontos a magánszféra és nem szeretne osztozkodni szomszédokkal? Budapest egyedi sajátossággal bíró városrészén, Wekerletelep egy csendes kis utcájában eladó egy körbejárható, önálló ház, 670 nm-es gyönyörű, parkosított telekkel. Kertvárosias lakónegyedben, mint műemlék védelmi területen helyezkedik el ez a Fleischl Róbert építészmérnök (Tervei első díjat kaptak) által megtervezett ház, mely egy ikerházból lett átalakítva, nagy élhető terekkel rendelkező önálló házzá, megtartva a klasszikus wekerlei hangulatot. 

A kétszintes, bruttó 182 nm alaptarületű, duplakomfortos ház elosztása kiváló, a ház középpontjának számító, nagy nappaliból nyílnak a földszinti helyiségek, az étkezős konyha és az egyik hálószoba, illetve ezen a szinten van még a két fürdőszoba és a két kamra. Az emeleten pedig ki lett kialakítva két nagy hálószoba. Mivel a ház folyamatosan karban van tartva, ezért ide csak be kell költözni és élvezni a csendet, a nyugalmat, és azt a „miliőt”, amit egy ilyen otthonos ház adhat. A téli komfortos melegről gázfűtés gondoskodik, a földszinten egyedi konvektorokkal, a tetőtérben pedig kombi cirkó kazán fűt, a meleg melegvizet modern bojler biztosítja. 

 

A kertről…

 

A házat körülölelő, örökzöldekkel tarkított, szép parkosított kert öntözőrendszerrel ellátott, mely fúrt kútról üzemeltethető. Ajánlom olyan érdeklődőknek, akik szeretnek reggelente, kiülni egy finom kávéval a kertbe, hétvégente barátokkal, rokonokkal grillezni, bográcsolni, sütögetni, borozgatni, élvezni a madarak csicsergését. Telken belül biztonságosan tudjuk tárolni a gépkocsijainkat, illetve ha szeret barkácsolni, akkor erre lehetőség van a teleken belül található műhelyben, tárolóban. Környék nagyon kedvelt, jó közlekedéssel, infrastruktúrával rendelkezik. A több mint 100 éve épült telep mesebeli hangulata garantáltan elvarázsolja az idelátogatókat! A telepen minden megtalálható, amire szüksége van fiataloknak, időseknek, kisgyermekes családoknak egyaránt! […]”

További izgalmas, helyi otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 

Ismeretlen még a környék? Íme az alapok!

 

A Wekerletelep, vagyis Budapest XIX. kerületének egyik sajátos karakterű városrésze, a 20. század elején keletkezett. Az akkor még Kispesthez tartozó területen tervszerű állami építkezés eredményeként született meg az izgalmas terület. Kispest részeként végül 1950. január 1-jén csatolták Budapesthez.

A hangulat alapját az alábbi döntés határozza meg: “A sokemeletes bérházak helyett a kertvárosi jellegű építési módot Fleischl Róbert építész javasolta, mivel a lakásokra igényt tartók közt nagyon sok volt a vidékről jött ember, akik számára drasztikus változást jelentett volna, ha teljesen kiszakadnak a fás-kertes környezetből és nagy bérkaszárnyákban kell élniük. A kormány pályázatán nyertes építészek ennek a koncepciónak a jegyében háromféle épülettípust terveztek: családi házakat (ikerházakat, vagy sorházakat), bérházakat („csoportosított lakóházak”) és egyedülállók számára „garzonházakat”. […]

A koncepciónak megfelelően a negyed építésekor ötvenezer fát ültettek el, a Fő teret (az 1970-es években Petőfi tér volt a neve, majd 1987-től Kós Károly nevét vette fel) virágokkal ültették tele, és a telepgondnokság kertészete a beköltöző lakóknak saját kertjük benövényesítésében és permetezésében is segédkezett. Mivel a homokos talaj jó volt a csonthéjasoknak, összesen tizenhatezer gyümölcsfát ültettek el, lakásonként négyet. A kerítések mellé sok helyen ribizlibokrok kerültek. 1917-ben olyan jó volt a termés, hogy átlagban az éves lakbér négyszeresét hozta vissza a lakóknak.”

A tv nézők számára a Wekerletelep talán leginkább a Barátok közt kapcsán ismerős. Hiszen a főszereplők számára otthont nyújtó társasházat az egyik itt álló, klasszikus épület adta. Legalábbis ami a külső felvételeket és a főcímet illeti.

Az Építészfórum tanulságos és informatív videója mellett egy Magyarországon élő külföldi szemével is ajánljuk a nézelődést!

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?