Vegyen homokbányát és rendezze meg jobban a Dűnét, mint David Lynch

Vegyen homokbányát és rendezze meg jobban a Dűnét, mint David Lynch

Nem tudom, ki hogy van vele, szerintem a Lynch féle Dűne meglehetősen gyengére, néhol egészen nevetségesre sikerült. Szerencsére a mester később szépen kinőtte magát. Mindenesetre egy nagyszabású, soha meg nem valósult próbálkozástól – még a David Lynch változat előtt Alejandro Jodorowsky, chilei-mexikói filmrendező elképesztő víziója esett kútba 2 év munkát követően – és John Harrison mini-sorozatától eltekintve még nem született meg az igazán méltó verzió. Eddig.

De most, Pest megyében megtaláltuk a tökéletes helyszínt, ahol megvan a legfontosabb alapanyag! Tudni illik a homok. 13 Ha és 6653 nm-nyi bányatelek, több, mint EGYMILLIÓ m3 kitermelhető ásványvagyon. “A homokvagyon értéke 870,-Ft/m3 /2010. évi Budapesti Bányakapitányság által kibocsátott hatósági bizonyítvány alapján/ – azaz 911,5 millió forint” állítja a hirdető. Ehhez képest pedig csak 315 milliót kér.

Na most mi lehetne szebb, mint egy magyar vidékre átültetett, helyben forgatott Dűne? Persze mondhatnánk, sok minden más. Ezt az őrületet talán csak a valódi Frank Herbert rajongók érezhetik át. És/vagy a homokban utazó befektetők.

Mindenesetre ez a sülysápi bánya kéne.