Rökk Szilárd utcai, felújítandó lakás egy Bálint Zoltán tervezte házban

Rökk Szilárd utcai, felújítandó lakás egy Bálint Zoltán tervezte házban

Na de ki az a Bálint Zoltán? Hol van egyáltalán a Rökk Szilárd utca? És mit tud a 69 nm-es, 43,4 millióért kínált ingatlan? Minden kérdésre válaszolunk! Egy kis magyar építészettörténet és egy piaci fogás!

A Bálint Zoltán tervezte házban található lakásról

 

“PALOTANEGYEDBEN, RÖKK SZILÁRD UTCÁBAN, BÁLINT ZOLTÁN TERVEZTE, SZÉP HÁZBAN 2 SZOBÁS 2. EMELETI LAKÁS ELADÓ! A Palotanegyed egy egyre népszerűbb környék, ahol a 19. századi paloták között fás terek helyezkednek el, körülöttük pedig éttermek és kávézók sorakoznak. Művészi butikhotelek, független galériák és a Magyar Nemzeti Múzeum mind hozzájárulnak a környék trendi, kreatív hangulatához.

Bálint Zoltán tervei alapján épült ház, jelenleg kívül belül szép állapotban van. A lépcsőházból nyíló bejárati ajtón keresztül a tágas előszobába érünk, ahonnan a szobába ill. konyhába léphetünk. Kamra, fürdő, wc, a konyhából és szobából is nyíló közlekedőn át érhető el. A lakás utoljára 2009-ben volt felújítva, akkor alakították ki a központi fűtést, így a kémény már bélelve van. Mind a hely mind az épület kiváló, a lakás alakítható, hogy megfeleljen a mai igényeknek.”

További részletek a Bálint Zoltán tervezte házban lévő lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

Bálint Zoltánról, szőrmentén

 

Bálint Zoltán, született Bleyer magyar építész Nagyváradon látta meg a napvilágot, 1871-ben. “Zenésznek csak közepes lett volna, így 1888–1892 között a Műegyetemen tanult, majd tanulmányúton járt Nyugat-Európában.” olvasható Bálintról.  A fiatal építész részt vett a millenniumi kiállítás építkezésein, és ennek kapcsán nagyobb művet is írt az ekkor készült épületekről. A kiállításon önálló színháztervét is bemutatta (1895), továbbá tervet készített a pusztaszeri emléktárgyak kiállítási pavilonjához. 1897-ben Jámbor Lajossal társult.

Az évtizedeken át tartó munkakapcsolaton Lechner Ödön hatása érezhető, ám attól elsősorban tömegkomponálás, felülettagolás tekintetében sokszor eltértek. Bálint és Jámbor Budapesten több épületet emelt, például Zala György műtermes villáját (1898–1899); a Lederer-palotát (1903–1904); Bálint Zoltán és Jámbor saját bérházát; kislakásos bérházakat (1925), továbbá a Thököly úti Felsőkereskedelmi iskolát és az Állami Számvevőszék épületét.

Forrás: Vasárnapi Újság – epa.oszk.hu, Közkincs

 

Az 1900-as párizsi világkiállítás magyar pavilonját fiatalon ő tervezhette. Nevéhez temérdek izgalmas terv és épület párosul, melynek listája valódi, sokszínű és érdeklődésű ember benyomását kelti. Érdekesség, hogy Bálint 1900-ban felvételt nyert a Demokratia szabadkőműves páholyba, ahova társa, Jámbor Lajos egy évre rá követte. Mintegy szabadkőműves mestermunkájukként tervezték meg a nagyváradi László király páholy páholyházát, 1901-ben. Budapesten sétálva számos épület fűződik nevéhez, melyek előtt tudattalanul rohanunk el nap, mint nap. Érdemes átfutni a fent említett listát, hátha akad egy pár helyszín, amelyet jól ismerünk!

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?