Pesti belvárosi lakás áráért műemléki házat is kaphatunk Pécsen

Pesti belvárosi lakás áráért műemléki házat is kaphatunk Pécsen

Pécs ragyogó magyar város, teli élettel, kultúrával, fiatalokkal. A Mecsek közelsége, az orfűi tó és számos, más természeti jelenség is emeli az értékét. Hogy lehet, hogy mindössze 65 millió forintért 4 lakásos, 9 szobás műemléki házhoz juthatunk? Négyen összefogva szinte már aprópénznek tűnik az ár. De nyilván olyan is akad majd, aki egyben kifizeti a vételárat. 

Leírás

Pécs történelmi belvárosában eladásra kinálok egy 1832-ben épült, műemlékjellegű jelenleg 4 lakásos 9 szobás házat közös udvarral, pincével, padlással.
A lakóépület a pécsi belváros legöregebb házai közé tartozik. Az 1700-as évek elején épített egyszintes épületet 1832- ben építették át mai formájába.
Ekkor készült el az emeleti rész is melynek egyik lakásában született Dr.Erreth Lajos, az első pécsi polgári kórház és a Pécsi Tudományegyetem botanikus kertjének megalapítója, akiről utca is van elnevezve a városban.
00b
Az épület értéke első ránézésre nem szembetűnő, egyrészt elhanyagolt állapota, másrészt stílusa miatt. A barokk és klasszicista jegyeket mutató stílust nem a feltűnő díszítések, inkább az ódon hangulatot árasztó boltívek, árkádos folyosók, érdekes beugrók jellemzik.
A telek alapterülete 488m2. A ház földszintjén és emeletén 2-2 lakás helyezkedik el. Ezek alapterülete összesen 287m2. A hasznosítható pince és padlás alapterülete további 230m2.
A műemléki védelem alatt álló ház felűjításra szorul (tető, gépészeti berendezések, nyílászárók). A néhány éve készített részletes felújítási terv 2 szinten 4 különálló lakást irányoz elő, illetve a tetőtér hasznosítását irodai vagy lakó célra. A tervek között szerepel a pince vendéglátó helyként való hasznosítása, valamint az udvar visszaállítása az eredeti állapotba, a felújítás becsült költsége 40MFt.  […] Egy öko-építészeti mintaprojekt indításával a felújításhoz valószínűleg pályázati forrást is igénybe lehetne venni (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, külföldi PPP források).
000

Az ingatlan adatai

  • Ár: 65.000.000 Ft
  • Ház típusa: Családi ház
  • Alapterület: 287 nm
  • Telekterület: 488 nm
  • Szobák száma: 4
  • Ingatlan állapota: Átlagos
  • Fűtés típusa: Egyéb fűtés

00a

01

02

03

04

További képek az eladó házról az ingatlanbazar.hu oldalán!