Megkerestük az oldal legrégibb pesti lakás hirdetését. Sejtjük, miért nem kell senkinek az otthon…

Megkerestük az oldal legrégibb pesti lakás hirdetését. Sejtjük, miért nem kell senkinek az otthon…

Zseniáli környék, budai hangulat, mégis szuper gyors tömegközlekedés. A karnyújtásnyira lévő Mammutról nem is beszélve. 60 nm-es, élhető (és még fűthető) tér, utcai nézet. Akkor mi okoz nehézséget? Mutatjuk, mit a tippünk!

“Eladásra kínálom budai, a II. kerületi, Erőd utcában található 60 nm-es, tulajdonlap szerint 2 szoba, a valóságban nappali+2 hálós +előszoba + galériás lakásunkat, ami a társasház 1. emeletén van.  

A bejárati ajtón belépve az előszobába jutunk, balra található a konyha, melyből kamra is nyílik. Tovább haladva szintén balra a fürdőszoba, egyenesen a nappaliba lépünk. Innen nyílik a két háló, amely igény esetén visszaalakítható egy szobává.
A szobák keleti fekvésűek és utcára néznek, a konyha és az előszoba nyugati fekvésű. A belmagasság 3,45 m. A fűtést gáz konvektorok biztosítják. A meleg víz ellátást villanybojler látja el. Vízóra van. Az itt lakók biztonságát a zárt bejárati kapu, valamint a folyosón a lakást elszeparáló zárható rács szolgálja.”
És az elméletünk arra, miért nem kel el a szuper lakás:
az alaprajz sajátosságai és az árba nem kalkulált átalakítási költségek.
A színesre festett falak nagyon rizikósak, ha el akarunk adni egy ingatlant. Még a legmagasabb minőségű kivitelezés esetén is kétes, vajon az új tulajdonos mely színekért és árnyalatokért rajong. Ahol pedig minden helyiség más színű, talán még nagyobb a kockázat.
Jó eséllyel tehát – már csak a tisztaság kedvéért is – sokan kifestenek költözés előtt. A II. kerületi lakás esetében azonban nagy valószínűséggel egyéb munkálatokra is sort kell keríteni: a fürdő és a konyha részleget biztos, hogy egy 30 milliós vásárlás esetén modernebb állapotban kívánja majd az új tulaj használni. A hirdetésben is említett leválasztás pedig nagy összegben fogadnánk, hogy nem marad így.
Mi a galériával kapcsolatban is erősen szkeptikusak vagyunk (általánosságban véve megnyomja a teret a jelenség, de a konkrét esetben a design is gyanús, hogy nem lesz az érdeklődők kedvence), de az már szubjektívebb kérdés.
Ami biztos, egy nagyobb átalakítással kell számolnia mind az új tulajnak, mind a hirdetőnek! Tippünk:
  • a fürdőt hátravinnénk a konyha végébe és a kamrával együtt, zuhanykabinossá alakítanánk
  • az előszobát, a konyha másik felét és a jelenlegi fürdőt amerikai konyhává alakítanánk (ha statikailag az előszoba fala nem mozdítható,természetesen csak a maradék helyből gazdálkodnánk, okosan)
  • a falakat fehérre festenénk
  • a nappaliban lebontanánk a galériát és egy tágas, elegáns, világos teret rendeznénk be, igény esetén egy falon használnánk színt, de nem egészen a padlótól a plafonig; a könyvek, a szórakoztató berendezések mellett itt kapna helyet a dolgozó sarok is; kiváló megoldás lehet egy kisebb dobogó használata
  • a térelválasztót megszüntetnénk, így egy levegősebb hálót kapnánk; igény esetén tennénk be galériát, de felfelé inkább a tárolást, mint az alvást szerveznénk

A lakás egyébként kifejezetten szeretetre méltónak tűnik, a környék pedig személyes kedvencünk. Az árból annyit kéne faragni, amennyibe az átalakítások kb. kerülhetnek, esetleg megoldhatjuk magunk is a felújítást, ebben az esetben azonban fontos, hogy ne emeljük annyival a vételárat, amennyit ráköltöttünk, mert jelenleg jól pozícionált a piacon az ingatlan.

01

Drukkolunk a tulajdonosoknak!

Ha megnézné a teljeskörűen befotózott lakást és az alaprajzot, az ingatlanbazar.hu oldalán 10 fotónak köszönhetően megteheti!