Legyen ön is Afrika kutató! – eladó Kittenberger Kálmán egykori vadász háza

Legyen ön is Afrika kutató! – eladó Kittenberger Kálmán egykori vadász háza

Az ember szereti tudni, ki élt és alkotott előtte otthonában. Nos, Kittneberger Kálmán szellemi  – és anyagi – hagyatékával szívesen kiegyeznénk. Már csak a 83 milliós vételárra lesz szükségünk, amely tartalmazza a tudós egyedi hagyatékát is!

“A fővárostól 50km-re, Dunakanyar egyik legszebb településén, Visegráddal szemközti Dunai oldalon, Nagymaroson, a leghíresebb magyar Afrika-kutató Kittenberger Kálmán 4319nm-es parkosított telekre a 1900-es években téglából épült kétszintes 210nm-es 6 + 4 félszobás vadász háza ELADÓ!

A HÁZBAN JELENLEG KITTENBERGER KÁLMÁN ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS TALÁLHATÓ, AZ EGYEDI HAGYATÉK A VÉTELÁR RÉSZÉT KÉPEZI!

A ház jelenlegi kialakítása: földszinten 4db szoba (30nm-es 2db 20nm-es és egy 15nm-es) tároló helyiségek, 15nm-es konyha + étkező, 8,2nm-es fürdőkádas fürdőszoba+WC, fedett 30nm-es körveranda és egy 25 nm-es fedett terasz található. A felső szintet később alakították ki és 2000-ben fel is újították. A helyiségek: 3db (11nm-es 2db 9nm-es) hálószoba, 45nm-es nappali + konyha étkező, 9nm-es erkély, 8nm-es fürdőkádas fürdőszoba, különálló WC lett kialakítva.

A ház maga a történelem, rengeteg emléket, titkot rejt A háznak többek között gyakori látogatója volt Fekete István író és szintén Afrika-kutató és ornitológus, Kovács Ödön. A parkosított kertben található a nagy vadász Szikra nevű kutyájának sírja a helyet kővel jelölte meg, melyre a következőket vésette: “A leghűségesebb, a legjobb, a bátor, a szép örökös champion Szikra”.”

Igazán szép. És egyben szomorú…

kit

kit1

kit2

kit3

kit4

kit5

kit6

kit7

 

További képek és információk a nagymarosi Kittenberg-kúriáról az Ingatlanbazár.hu oldalán!