Hoppá! Eladó az 1736-ban épült Petrovszky kastély! Elképesztő fotók!

Hoppá! Eladó az 1736-ban épült Petrovszky kastély! Elképesztő fotók!

24 szoba, 6 méteres belmagasság, mindez 2400 nm-en. És ez még csak az épület…Mit is mondhatnánk egy ilyen kort megért barokk szépségről? Beszéljenek helyettünk a számok és a képek! Vigyázat, aki beleszeretne a műemlékbe, annak 2,8 milliárdra lesz szüksége!

Leírás

Az 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastélyok egyik legrangosabb képviselője a Bükkösdi Petrovszky kastély. A barokk stílus Grassalkovich típusának megfelelően e kastélyt is jellemzi a lapos kupolás középrizalit, melyet a főbejárat felett erkély díszít. A középrizalit timpanonjába az építtető Petrovszky család címere került.
Az 1736-ban felépült kastélyt Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond építtette. Az 1800-as években a Jeszenszky család birtokolta a kastélyt. Az 1950-es években a kastélyt államosították. Először az állami gazdaság birkahodálynak használta az emeleti helyiségeket, majd ezt követően gyermekotthonként és iskolaként funkcionált. 1999 óta magánkézben van. Az elhanyagolt szerkezeti elemeket visszaállították, kívül-belül renoválták a mennyezetet, a falakat, és egyéb burkolatokat, új villany, víz, fűtés vezeték-rendszert építettek ki.
02
A kastély 1732 és 1738 között Joseph Emanuel Fischer von Erlach császári főépítész tervei alapján készült. A Grassalkovich féle barokk stílust jellemző kupolás középrizalit, erkéllyel és timpanonnal a kastély megjelenését teljesen egyedivé teszi. A díszterem fölötti timpanon alatt, a főhomlokzati kapubejárat két oldalán életnagyságú herma pilaszterek tartják a díszterem erkélyét. A díszterem feletti boltozatos kupola moller típusú barokk tetőszerkezetű, hélyazati fedése rézlemez tükör fedéssel történt. A tetején, a főhomlokzat felőli oldalon van egy 4 m magas óratorony.
A kastély tetőszerkezete kivételesen jó állapotú, eredeti tölgyfa-dültszékre épített három állószékes, függesztő műves, kontyolt nyeregtető, hódfarkú, kettős cserépfedéssel, 9 m-es belső gerinc magassággal. A kastély homlokzatának hármas középtengelyét összefogja az egyenes vonalú oromzat.
  • Ár: 2.800.000.000 Ft
  • Ház típusa: Villa-Kastély
  • Alapterület: 2400 nm
  • Telekterület: 16000 nm
  • Szobák száma: 24
  • Ingatlan állapota: Jó
  • Fűtés típusa: Egyéb fűtés
  • Belmagasság: 6m
  • Emeletek száma: 3

01

03

04

05

06

06a