Eladó az egyik leghíresebb magyar női aktivista, Veres Pálné kincset érő kúriája!

Eladó az egyik leghíresebb magyar női aktivista, Veres Pálné kincset érő kúriája!

Veres Pálné amolyan 19. századi feminista, a korát messze meghaladó személyiség volt. A magyar nőnevelés úttörőjének, az Országos Nőképző Egyesület alapítójának Nógrád megyei villája földjén többek között olyan ritkaságok állnak, mint Madách Imre védett hársfája. A különleges növényről Mikszáth Kálmán így emlékezett meg: “Madách Imre nem egy szép napot töltött a kedves vanyarci parkban s az “Ember tragédiája”-nak talán sok strófáját itt gondolta ki a suttogó falombok között.”. Hát mi ez, ha nem kincs?

“IGAZI RITKASÁG!!! KORHŰEN FELÚJÍTOTT VERES PÁLNÉ KÚRIA ELADÓ!!! Pest és Nógrád megye határában, a nyugalom szigetén, Vanyarcon kínáljuk megvételre ezt a RITKASÁGnak számító, korhűen és teljeskörűen felújított, Veres Pálné Kúriát, közel 3 hektáros, kerítéssel körbezárt területtel, SAJÁT ERDŐVEL!

05

A XIX. század elején épült klasszicista kúriát 22 éve, korabeli képeslapok figyelembevételével rekonstruálták. 242 nm-es lakóterületén nappali (gyönyörű épített kályhával) + 4 tágas hálószoba, 2 fürdőszoba, és egyéb kiszolgáló helyiségek találhatóak, illetve 2 nagy méretű terasz. Tetőtere igény esetén beépíthető! A fűtés gáz kazánnal megoldott, a szobákban radiátorokkal, a többi helyiségben padlófűtéssel.

A 29.208 nm-es, körülkerített, gondozott területen találhatók az aradi vértanúk emlékére ültetett szelídgesztenye fák, valamint több hárs és tölgyfa között ott áll Madách Imre védett hársfája is …melyről így nyilatkozott egykoron Mikszáth Kálmán :”Madách Imre nem egy szép napot töltött a kedves vanyarci parkban s az “Ember tragédiája”-nak talán sok strófáját itt gondolta ki a suttogó falombok között.” […]”

00a

00b

00c

Az ingatlan adatai

  • Ár: 125.000.000 Ft
  • Alapterület: 242 nm
  • Telekterület: 29 208 nm
  • Szobák száma: 5
  • Ingatlan állapota: Kiváló
  • Fűtés típusa: Cirkó

01

01a

02

03

04

 

További részletek és fotók itt és itt érhetőek el az ingatlanbazar.hu oldalán!