Eladó a Naphegyen egy Baumgartner villa!

Eladó a Naphegyen egy Baumgartner villa!

Baumgartner Sándor, zsidó származású magyar építész az egyik legtermékenyebb alkotó volt a szecesszió idejében. A Vakok Állami Intézetének tervezője nevéhez fűződik a most következő, eladó, I, kerületi villa is!

A Baumgartner villáról, részletesen

 

“KURIÓZUMOT KERES?! A Naphegyen eladó egy szecessziós stílusban épült, Baumgartner Sándor által tervezett gyönyörű villa. Az ingatlan 1347 nm-s telken fekszik, a ház hasznos alapterülete 506 nm. Az alagsori szinten két garázs, kazánház, szauna, több iroda, vendégszoba van kialakítva. A földszinten egy gyönyörű szalon, kandallóval, nappali, étkező és konyha. Az első emeleten három különnyíló szoba, mindegyikhez fürdő és gardrób tartozik. A második emeleten még két apartman található, saját fürdővel és gardróbbal.

A Baumgartner épület 4 szintes, alagsor: 178,82 nm, földszint: 141,27 nm, 1.emelet: 117,05 nm, 2. emelet 69,39 nm. Minden szinten terasz, illetve erkély panorámával! Csendes helyen, mégis 5 perc sétára a tömegközlekedéstől!”

 

 

További képek és részletek az eladó Baumgartner villáról az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

Baumgarten Sándor, az elfeledett zseni

 

Miközben a magyar szecesszió egyik legtermékenyebb alkotója volt, mára alig-alig ismerjük Baumgartner nevét. Miközben olyan alkotásai mellett sétálunk el nap, mint nap, mint például az Egyetem téri ELTE épület. A négyszintes neobarokk palota külső megjelenésében a mellette álló templomépület stílusához alkalmazkodott, tervezői a hazai iskolaépítészet legtevékenyebb alkotói, Baumgarten Sándor és Herczegh Zsigmond voltak.

“Az 1929-ben megjelent Magyar zsidó lexikon úgy tudja, hogy Baumgartner mintegy háromszáz (!) budapesti és vidéki iskolát tervezett. A Nemzeti Örökség Intézete honlapján pedig a következő olvasható: „Összesen 37 óvodát, 118 elemi iskolát, 45 gimnáziumot és más középiskolát, 21 tanítóképzőt és 84 egyéb (polgári fiú- és leányiskolát, kereskedelmi és felsőkereskedelmi iskolát, bábaképzőt és siketnéma intézetet) tervezett.” (Ezek összesen 305 épületet jelentenek.)” olvasható az építészről a Wikipédia számára dedikált szócikke alatt.

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?