Egy 100 nm-es terasszal kínált penthouse lakás, ami tényleg az, ami?

Egy 100 nm-es terasszal kínált penthouse lakás, ami tényleg az, ami?

100 nm-es terasszal kínálnak eladásra egy szintén 100 nm-es luxus otthont. A hirdetés nyitó kulcsszava a “panorámás penthouse”, amit sokan úgy is használnak, hogy nem feltétlenül fedi a valóságot. Lássuk, ez a csodás otthon vajon definíció alapján is penthouse-e a helyi piacon? Vagy “csak” szimplán lélegzetelállító…?

 

Na de mi is az a penthouse?

 

Az angol névben a “penta” görög szó bújik meg, amelynek jelentése öt. Ez a számnév pedig nem másra, mint a lakás talán legmarkánsabban meghatározó szempontjára, az emeleti elhelyezkedésre utal. Ezzel az erővel persze panellakások ezrei eshetnének a szórásba. Minek kell tehát még megfelelnie a luxusingatlannak?

 

Az Egyesült Államokbeli kritériumok alapján egy penthouse lakás:

  • a legfelső emeleten található és minimum négy emelet található alatta
  • nagy alapterületű, legalább 120-150 nm-es lakótérrel
  • óriás teraszos, ahol a terasz eléri a lakás alapterületének legalább a felét és legalább három égtáj felé nyitott (egyes oldalak szerint a terasz mérete legalább a duplája kell, hogy legyen a lakásénak!)
  • egy speciális kártyával vagy kóddal működő liftből nyílik
  • hatalmas a belmagasságú

 

Az eladó, 100 nm-es terasszal kínált lakásról

“Eladó egy KURIÓZUM 100 nm-es, PANORÁMÁS lakás, a hozzá tartozó több mint 100 nm terasszal, parkolóval, tárolóval és még számos extrával a II. kerüleben..Miénk a teljes legfelső szint, hiszen ezen az emeleten csak ez a lakás található és ráadásul további előny/extra, hogy a lakásban áll meg a lift.

A lakás elrendezését a kivitelező eredetileg nappali + 3 szobásként álmodta meg, azonban a tulajdonos inkább az egyik szobát egybe nyitotta a nappali-konyha-étkező triójával így kapva meg egy nagy egybefüggő és nyitott teret. Természetesen a korábbi elképzelés visszaállítható, amennyiben plusz egy szobára lenne szükség.A fent említett helyiségből (is) nyílik a lakás ékköve, az elvehetetlen és szemet gyönyörködtető városi panorámával rendelkező terasz..A korláton belüli terület meghaladja a 60 nm-t amelyből 23 nm teljesen fedett és igény szerint zárt is lehet. Itt télen-nyáron élvezhetjük a csodás kilátást köszönhetően a kinti fűtőtestnek, ami könnyedén felmelegíti a helyiséget a hidegebb hónapokban is. A terasz mérete bőséges helyet biztosít nekünk egy grillező vagy egy jakuzzi elhelyezésére.A panorámát a lakás legkisebb hálószobájából is élvezhetjük, ugyanis itt is találunk egy nagyobb méretű teraszt, melynek egy része ugyancsak fedést kapott, amivel szintén 4 évszakos helyiség vált belőle.

A szoba nagy beépített szekrényekkel rendelkezik és jelenleg a tulajdonos gardróbként használja, de könnyen dolgozó szobává vagy gyerek szobává alakítható a szekrények kivételével.Ezzel szemben található a fő hálószoba a maga 16 négyzetméterével, amihez szintén kapcsolódik egy nagy terasz(3.) és ami a belső kertre néz. A nyugati tájolása és közeli növényzet miatt rendkívül privát és pihentető ez a szoba.A fent említett két szoba fogja közre a fürdőszobánkat, ahol a wc mellett bidé is található. Emellett egy vendég wc rendelkezésre áll a nappali közvetlen közelében.”

 

További részletek

A folyosó/közlekedő nagy ablakokkal rendelkezik és kialakítása egyedi és párját ritkítja. A lakás fűtését egy saját gázcirkó látja egy, ami radiátorokon keresztül adja le a hőt. Természetesen minden fogyasztás egyedi méréssel történik. Az épület 2012-ben vált társasházzá és 7 lakást foglal magában. Az itt élők mind komoly egzisztenciával rendelkező, csendes és barátságos emberek.A ház szép zöld belső kerttel és játszótérrel rendelkezik, melynek gondozása egy kertész által biztosított. A pinceszinten található egy a lakáshoz tartozó 8,55 nm-es tároló, valamint 1 db autóbeálló amely vételáron felül kötelezően megvásárolandó, az áruk együttesen 10 millió forint. Az épület előtt további vendégparkolók találhatók. Extrák:lakásban megálló lift, klíma minden helyiségben, elektromos redőnyök, törölköző szárító, mozgásértékelők és riasztó,panoráma, játszótér a kertben, vendégparkoló, tároló, 1 db teremgarázs autóbeálló.

További  csodás otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában és központozásával közöljük.