A hobbitok közöttünk élnek! Egerszalókon!

A hobbitok közöttünk élnek! Egerszalókon!

Egy lenyűgöző eladó házra bukkantunk Egerszalók központjától mindössze 700 méterre, a fürdővel szembeni domboldalon. Ráadásul nem csak a bohókás vonalak nyűgöztek le, hanem az átgondolt, környezettudatos tervezés is.

Az 515 nm alapterületű otthon ugyanis passzívháznak* épült, melynek “energia igénye elhanyagolható, jelenleg egy 23KW-s kazán szolgáltatja a szegély és padló fűtést, valamint a meleg vizet. Fűtés nélkül a leghidegebb (-15-20 fok) időszakban sem ment a hőmérséklet +10fok alá!”

Ráadásul a terület saját tóval rendelkezik. Ami azért mégis csak álomszerű. Szinte maga előtt látja az ember, ahogy a kis hobbitjai a vízben pacsálnak, kishajókon mentik a gyűrűt…

Az épületben egyébként nem készült el a burkolás, a belső nyílás zárók, valamint a szaniterek szerelése, így a leendő tulajdonos saját pénztárcájához kreativitásához mérten kiélheti magát a végső kinézetet illetően.

A ház irányára: 109 millió forint.

Amikor az épület tiszteletben tartja környezetét

ho4

ho3

 

Szerintem mosolyog

ho2

ho1

 

És igen, a saját tó…

ho

 

A még pőre beltér. Az ívek így is nagyon jól mutatnak. 

 

ho5

ho5a

ho6

 

További képek és részletek a linkre kattintva.

* a passzívház olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet fenntartása (ISO 7730) megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához (DIN 1946) megmozgatott légtömeg utánfűtésével vagy utánhűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül.