Lakna egy grafit ceruza hegyében? Csak mert az menő!

Lakna egy grafit ceruza hegyében? Csak mert az menő!

A japán építész által nyugdíjas hölgyeknek tervezett épületegyüttes valahogy ceruzavégekre emlékeztet. Ami önmagában még nem feltétlen lenyűgöző. A kész művet elnézve azonban elég látványos. Fény, tágasabb terek és egy csodás csigaház formájú medence. Mi más kellhet idős hölgyeknek?

Nos, amikor az ember visszavonul a munkától és a gyerekeket sem kell tovább adjusztálnia, felmerülhet a kérdés, hogyan tovább. A megözvegyült, egyedül maradt idős hölgyek élete első ránézésre szomorúnak tűnhet. Ha azonban jobban belegondolunk, egy csodálatos időszak kezdete lehet a nyugdíjba vonulás!

A japán Issei Suma tervezte ház közös konyhával, étkezővel és beltéri medencével összehozza a hölgyeket. Ráadásul nem máshol, mint a Shizuoka tartománybeli hegység kellős közepén. Az elvonulásra alkalmas privát szobáknak köszönhetően az épületegyüttes se nem magányos “öreglány-lak”, se nem öregek otthona.

A minket körülvevő tér (a berendezési tárgyaktól a belmagasságon át a környezet zöldfelületéig) erősen hat a közérzetünkre. Ebben a házban jó eséllyel bárki nyugalomra találhat, miközben élvezheti a letisztultság nyugalmát.

Mielőtt első blikkre ítélnénk és “lesivároznánk” a belső tereket, ne feledjük: egy idegen kultúra művészetét és önkifejezését látjuk!

hegy1

hegy2

hegy3

hegy4

hegy5

hegy6

hegy7

hegy8

hegy9

hegy91

 

Forrás: Issei Suma