Állati építmények! Így építkeznek a nem emberszabásúak külföldön!

Állati építmények! Így építkeznek a nem emberszabásúak külföldön!

Gyerekként biztos mindannyian megcsodáltuk már a gólyák elegáns fészkeit a magasban. De hogyan élnek más, építészetre és dizájnra fogékony fajok? Néhány zseniális otthon határon túlról. 

A telepes veréb

A Namíbiában és Botswana-ban őshonos madárka hisz a közösség erejében. A többszáz fős kommunákban élő faj több generációt tömörít a lenyűgöző fészek-komplexumokba.

all

all1

all2

all2a

 

A kertészmadár

A kényszeresek abszolút kedvence lesz ennek a fajnak a hím egyede, aki a nőstény lenyűgözésére alkotja meg látványos raktárhelyiségét. A csodálatosan elrendezett gyümölcs válogatással szerintem minden nő szívét és gyomrát könnyű meghódítani.

all3

all3a

all3b

all3c

A közönséges fazekasmadár 

Annyira mégsem lehet közönséges egy élőlény, ha ilyen dizájnos otthont tud építeni magának. A két jobboldali, 3 szintes megoldás minket a közlekedési lámpákra emlékeztetnek.

all5

all5a

 

A bájaszövőmadár

Kézműves vásárokon láthatóak hasonló dísztárgyak. Finom textúra, kreatív kivitelezés. Szeretjük.

all6

all6a

all6b

 

A fecske

A sokak által közkedvelt vándormadár, mikor épp nem a tornácra fészkel hazánkban, ilyen “lakótelepeken” üti el idejét. Nem rossz a kilátás…

all8

A Montezuma-zacskósmadár

A megközelítőleg 30 fős kolóniákban élő madarak igazán látványos, függő otthonokat alakítanak ki. Milyen kellemetlen lehet, hogy a domináns hím dönt a közösségben a csajok felől…Mindegy. Legalább a lakhatás menő.

mad

mad1

 

És végül a tegzesek rendje

Ez az ízeltlábú nem szórakozik sokat a helykereséssel. Dizájnos otthonát, melyet folyami és tavi építőelemekből (kacsiokból, homokból, kagylóhéjakból) húzza fel, egyenesen saját testére applikálja. A testnövekedést is követő megoldás talán sokunk örömére szolgálna.

all9

all9a

Forrás: Bored Panda