Kiadó egy remete lak! Csak magányra és csendre vágyóknak…

Kiadó egy remete lak! Csak magányra és csendre vágyóknak…

Ha Ön valódi remete lenne, tulajdonképpen már ezt a felhívást sem láthatná. Azonban ha még nem az, de másra sem vágyik, mint hátrahagyni a XXI. századi vívmányokat és egy csodálatos házban, a semmi közepén élni Ausztriában, most megtalálta a megfelelő felhívást!

A saaldfeldeni remetelak Salzburg tartományban keresi azt az “önmagával békében élő” és “keresztény kötődésű” embert, akit nem zavar, hogy a házban

  • nincs áram
  • folyóvíz
  • téli időszaknak megfelelő fűtés

rem2

A remetelak 1955-ös lakója. (Forrás)

Ezen felül az új remete feladatai közé tartozik, hogy a nyári időszakban érkező látogatókkal, turistákkal és helybéliekkel elbeszélgessen, együtt imádkozzon vagy csak csendben elmerengjen velük a csodás kilátás mellett.

A remetelak egyébként 2014 szeptemberében ünnepelte fennállásának 350. évfordulóját. A múlt csütörtökön közzétett álláshirdetés hangsúlyozza, aki nem tud lemondani a tévéről, a számítógépről és a központi fűtésről, az “alkalmatlan” a beosztásra.

Jelentkezni egyébként írásban, március 15-ig lehet, írja a travelo.hu. A remete-jelöltnek egyértelműen meg kell indokolnia beköltözési szándékát, amelyet április közepéig, a hagyományos Szent György-ünnepig tehet meg. Az új remetének téli szállásról magának kell gondoskodnia, mivel a magasan a hegyoldalban lévő lak sajnos a hideg évszakban nem lakható.

rem1

Fotó

“A remeteség korábbi lakója, Raimund bencés szerzetes, aki 12 évet töltött a kunyhóban, jó időben egy padon szokott üldögélni a kápolna előtt. Szívesen elbeszélgetett a látogatókkal, de egy hajdani újságcikk szerint “megérttette az emberekkel a hallgatás, a befelé fordulás és a spiritualitás jelentőségét is”.

Egykor a remete tisztsége még olyan keresett volt, hogy például 1970-ben a vesztes pályázó többször rálőtt a remetelak új lakójára. Hét lövés érte a bejárati ajtót, és bár az új remete, Karl Kurz stájer kereskedő nem sebesült meg, annyira megijedt, hogy visszatért szülőföldjére.”, olvasható a travelo.hu oldalán.