Eladó Popovics Alexander bankár szabadbattyáni kastélya

Eladó Popovics Alexander bankár szabadbattyáni kastélya

Az 1910 körül Popovics Alexander bankár által építtetett kastély ára kb. 757 millió forint. A hirdetés tanúsága szerint “a kastély fénypontja az eredeti állapotba visszaállított intarzia berakásos, faragott fadíszekkel ékesített könyvtárszoba kandallóval és télikerttel”. A fotók alátámasztják az állítást. Úgyhogy érdemes benézni a helyi ingatlanpiac kínálatának egyik ékkövébe!

„Eladó kastély Szabadbattyán, Lajostelepen. Az ingatlan az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán külterületén, az úgynevezett Lajostelepen található. Nyugodt, csendes és jó levegőjű környezet. A telek területe 27.506 nm, nyeles telekre emlékeztető szabálytalan sokszög alakú. Hatalmas kovácsoltvas kapuval rendelkezik, drótfonattal körbekerített, felülete sík. A telken 5 különálló épület található.

  1. Kastély 688 nm.
  2. Gondnoki ház 61 nm+12 nm terasz.
  3. Gépkocsitároló szín 60 nm.
  4. Víztorony 51 nm.
  5. Műhely 37 nm.

 

Az eklektikus stílusú épületet 1910 körül építette Popovics Alexander bankár. A gondozott parkban elhelyezkedő kastély rendkívül impozáns, a kétszárnyú, nagy méretű kovácsoltvas kaputól egy hársfákkal és gesztenyefákkal szegélyezett út vezet bejáratához. Funkcionális tartalma: 11 szoba, 6 fürdőszoba, 2 nappali, 1 könyvtárszoba, konyha, spájz, stb. A kastély fénypontja az eredeti állapotba visszaállított intarzia berakásos, faragott fadíszekkel ékesített könyvtárszoba kandallóval és télikerttel. […] Az ingatlanon 2 db 20 méter mély, bővizű ásott kút is található, ebből öntözik a park növényzetét. 2002-ben a kastélyt is és a többi épületet is felújították. Az ingatlan jelenlegi hasznosítási formája, a tulajdoni lap szerint: gazdasági épület és udvar. Adottságai révén alkalmas magánklinikának, konferencia központnak, szállodának, étteremnek, lovas panziónak, alkalmi rendezvények helyszínének, film forgatásra, stb. Birtokba adás az adásvételi szerződés aláírásától számított legalább 4 hónap. Az ingatlan eladási árának meghatározása hivatalos és rendkívül részletes, 2016-ban készült értékbecslés alapján történt. […]”

További izgalmas helyi lehetőségek az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 

Tipp mindenkinek, Popovics Alexander ide vagy oda!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?