Eladó egy tornácos parasztház Romhány csodás táján

Eladó egy tornácos parasztház Romhány csodás táján

A 13,5 millió forintért kínált ingatlant bizonyára tovább kell majd fejleszteni, szépíteni, de az alap közművek például úgy fest, már rendben vannak. A tavaszi-nyári pofozgatás pedig hol máshol, mint Romhány helyes vidékén lenne a legjobb…?

 

Az eladó házról

 

“Romhány kellemes utcájában, kilátással a Romhányi-hegyre eladó egy 85 négyzetméter alapterületű klasszikus, tornácos parasztház. Jelenlegi elrendezése szerint található benne 4 darab szoba, konyha kamrával, fürdőszoba, és egy pincelejáró, de könnyen alakítható, így akár két generáció számára alkalmas otthon varázsolható belőle. A ház vályog falazatú. Fűtése gázkonvektorokkal megoldott, de rendelkezik két épített cserépkályhával is, melegvíz-ellátásáról pedig átfolyós gázbojler gondoskodik. A villany, gáz, víz és a csatorna bekötve. A vízcsövek az udvartól a házig Kpe típusúra lettek cserélve. 

A ház egy 1295 négyzetméteres rendezett telken fekszik, mely adottságainak köszönhetően állattartásra és növénytermesztésre egyaránt alkalmas. Található még rajta egy hasznos melléképület és egy jól kihasználható pince. Az ingatlan vételára: 13.500. ezer Ft. 

 

És hogy miért Romhány?

 

Romhány község Nógrád megye nyugati felében a Cserhát dombjai között található. A települést Budapestről a 2-es számú főúton Rétság városát érintve, Bánkon át érhetjük el, bő egy óra alatt. A legközelebbi város a mindössze 10 kilométerre fekvő Rétság. A faluban minden megtalálható ami a hétköznapi élet kényelmét biztosítja, óvoda, iskola, boltok, takarék, gyógyszertár, zöldséges, szépségszalon, szolárium, dohánybolt, orvosi rendelő stb. 

A kirándulók kedvelt útcélja a településen található 26 méter magas Prónay-kilótó, melyet a Romhányi-hegyen, a Kecske-kő 421 méter magas csúcsára építettek. Az Országos Kéktúra útvonaláról rövid kitérővel közelíthető meg az építmény, amely nemcsak teljes körpanorámát ad, de bemutatja a környék érdekességeit is. A kilátó pihenőszintjein megismerhetjük a környező falvakat, valamint a kulturális, történelmi és geológiai látnivalókat. […]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!