Eladó a Piacsek-Zsolnay családhoz köthető patinás pécsi villa

Eladó a Piacsek-Zsolnay családhoz köthető patinás pécsi villa

A XIX. században épült Piacsek-Zsolnay villa történetéről és jelenlegi állapotáról is sok mindent megtudhatunk az izgalmas leírásból! 158 millió forint ellenében pedig miénk lehet egy darabka történelem! Mi magunk el nem tudjuk képzelni, miért válik meg valaki ilyen kincstől. És ön?

“Pécs belvárosától néhány percre, zöldövezetben, gyönyörű panorámával Mecsekoldal-Szkókóban eladó egy a XIX. században épült és a Piacsek-Zsolnay családhoz köthető patinás villa! 1857-ben vette meg Kontranti Ferenc molnártól Piacsek Antal. Főépítész fia tervei alapján1897-ben nyerte el mai formáját, a történelem viszontagságait átélve, 1994-ben teljes egészében felújításra került, megőrizve az eredetiségét, patináját!”

A Piacsek-Zsolnay villa jelene

 

“A három szinten 5 szoba + szalon (benne eredeti Zsolnay kandalló) + 3 fürdőszoba található + a tetőtér egy része gyermek játszónak kialakítva. A villában négyállásos garázs, uszoda, szauna található, jakuzzi kialakítható, a napelemek kialakítása, feltétele folyamatban! Rendkívül gazdaságos padlófűtés, amit a vízteres kandalló is segít. A telken termő gyümölcsfák, egzotikus nővények, füvesített. Az öntözéshez a vizet egy 50 m3-es betonfalú, esővíz gyűjtőtartály biztosítja! A kerítéskapu és a garázsajtó mozgatása elektromos. 

A házban nagyon sok eredeti Zsolnay relikvia található, melyek egy része (pl: kandalló, dombormű ősi- családi címer, stb.) az árban benne foglaltatik! Pécs egyik gyöngyszeme ez a villa! A benne lévő bútorzat alku tárgyát képezi. […]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!